TRABZON CHP'DE KAZAN KALDIRDILAR 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

 Sabaha karşı bir grup genç, CHP il binasını işgal etti. Erkenden binaya gelen CHP’li gençler, kontenjan uygulamasını protesto ederek, koltuk ve sandalyeleri, toplantı salonu masalarının üzerine koydu.

'TEK KONTENJANIMIZ ÖZGÜRLÜK' CHP il başkanı Güzide Önsel Uzun’u da arayan gençler sakın buraya kimse gelmesin, kimseyi almayacağız dediler. İşgal sonrası partide pankartlar hazırlayan genç partililer 'Tek kontenjanımız özgürlük', 'Gücünüz yetiyorsa bizi teslim alın', 'Geleceğimiz için isyandayız' şeklinde ifadelere yer verdi.

POLİS ÖNLEMLER ALMAYA BAŞLADI Gençlerin sabah başlayan eylemi devam ediyor. Gençler, cep telefonu ile haberleşirken, polis de erken saatlerdeki bu baskın üzerine il binası çevresinde önlemler almaya başladı. Gençlerin az sonra bir basın açıklaması yapacağı, basın mensuplarının haricinde kimseyi il binasını sokmama kararı aldıkları da gelen bilgiler arasında.

FACEBOOK'TAN DUYURUYORLAR CHP il binasını işgal eden gençler, bütün eylemlerini ve işgal süreci ile ilgili bütün gelişmeleri, facebook sayfasında bütün dünyaya duyuruyorlar. Günün ilk ışıklarında başlayan bu işgal anında genel merkezde de yankılandı.

CHP GENÇ MİLİTANLAR ÖN SEÇİM İSTİYOR,CHP İl Binası'na giderek son durumu inceledik. Parti binasının adeta işgal altına alındığı kameralara yansıdı. CHP Trabzon teşkilatının bulunduğu katın asansörünün önü çuvallarla barıkat yapılarak kapatılırken teşkilat katına inen merdivenlere ise sandalyeler yerleştirilerek hiçbir partili teşkilat katına alınmadı. Kendilerini CHP Trabzon Genç Militanlar olarak tanıtan grub adına  açıklamalarda bulunuldu. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; “Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç militanları olarak 16.03.2015 tarihli merkez yürütme kurulu toplantısında alınan Trabzon’da kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki olarak CHP Trabzon il Başkanlığı’nı işgal etmiş bulunmaktayız. Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç militanları olarak partimizin karar organları tarafından demokratik özgürlükler göz önünde bulundurularak Trabzon’da yapılacak olan milletvekili belirleme yönteminin ön seçim olarak belirlenene kadar parti binasına hiçbir parti üyesini almayacağız ve bu eylemi sonlandırmayacağız”