AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, parti binasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Soylu, “Burası demokrasinin yuvasıdır, burası, ilerlememizin teminatıdır, burası kardeşlik senedimizdir” dedi.
Öğlen saatlerinde uçakla Yüksekova’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’yu ilçe merkezinde Ak Parti Hakkâri İl Başkanı Nurettin Fırat ve Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar ile bazı partililer tarafından parti binası önünde karşılandı.

Soylu, burada beraberindekilerle AK Parti binasının açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kesen Soylu, yeni parti binasının hayırlara vesile olmasını diledi. Soylu’nun gelişinden memnuniyet duyduklarını belirten AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar, birkaç yıldır parti binalarının olmadığını, parti hizmetlerini dışarıda ya da kahvelerde yaptıklarını belirterek genel merkezin çabalarıyla yeni binalarına kavuştuklarını söyledi.

Açılıştan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, teşkilatlarının Türkiye’nin her noktasında aynı heyecanla olması, ülkenin en önemli ve yarına yönelik kendilerini en çok umutlandıran ve kuvvetlendiren meselelerden birisi olarak ortada durduğunu söyledi.

Soylu, buraya havalimanından geldiklerinin belirterek, “Bu havalimanı yaklaşık yüz iki trilyonluk bir yatırımla çok kısa bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açılışıyla birlikte milletimizle buluşmuştur. Bu AK Parti’nin ne ilk ne de son hizmetidir. 21’inci asırda AK Parti büyük devrimlerle milletimizle olmaktadır. Ve bu devrimler bir yandan demokrasi devrimi bir taraftan özgüven devrimi ve bir taraftan da birinci kalkınma devrimidir. Bunları gerçekleştiren Ak Parti 13 yıldır hem ülkemizin kaderini hem de insanımızın kaderini değiştirmiştir. Bu baskı ve şiddetle gerçekleşmiş bir şey değildir. Bu demokrasiyle, sandıkla, reyle ve bu oyla gerçekleşmiştir. Bunu demokrasiyle milletimizi bir araya getirerek gerçekleştiren bir anlayışa sahip olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz 21’inci asrın başından itibaren bir hedef koyduk. Koyduğumuz hedef nettir. 2023, 2053 ve 2071. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın on büyük devletinden biri olması bizim ülkemizin ve milletimizin hedeflerinden bir tanesidir. Biz bu hedeflerden sapmayız. Bizim de çizgilerimiz var. Ama bu çizgilerimiz demokrasidir, ilerlemedir ve bizim çizgilerimiz birlik ve beraberliktir. Bizim çizgimiz kardeşlik akdimizdir. Yunanistan’daki manzaraları hep beraber izliyoruz. Kaosu, ekonomik krizi ve kargaşayı görüyor ve takip ediyoruz. Dünyada 2008’den itibaren ekonomik kriz olmasına rağmen etrafımızdaki coğrafyada Ukrayna, Gürcistan, Suriye, Irak, Libya, Mısır, Tunus ve Yemen’de birçok kriz olmasına rağmen Türkiye huzurun, sükunun, istikrarın, ilerlemenin ve yatırım ülkesi olmuştur. Bu demokrasi ile sağlanmıştır. Biz dün olduğu gibi demokrasiye çok büyük bir önemle sahip çıkacağız. Bu ülkedeki ret, asimilasyon ve bu ülkedeki inkar politikalarının hepsinin üzerini kapattık. Bu ülkede herkesin kendini ifade edebildiği, herkesin özgürce, bağımsızca kendini anlatabildiği bir ülke tablosuyla milletimizi bir araya getirdik. Yaptığımız iş büyük bir devrimdir” dedi.

“Aramıza nifak sokmaya çalışanlara en önemli meselemiz kardeşlik senedinizdir”

Demokrasilerde sandık sonuçları önemli olduğunu aktaran Soylu, sandık sonuçlarından önemli olan başka bir şey daha olduğunu dile getirerek, “Ülkemizin ve milletimizin huzur içerisinde yaşamasıdır. Bu ülke kurulurken cumhuriyetin iki temel ilkesi vardır. Birisi istiklali tamme, yani tam bağımsızlık diğeri de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ lafıdır. Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirmeye çalışılan ve ülkemizin huzurunu bozmaya çalışılan meselelerin tamının hedef ve odak noktası budur. Türkiye’nin başarısı ve ilerlemesidir.

Bizim Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı en önemli meselemiz bizim kardeşlik senedimizdir. Bundan asla vazgeçmeyiz. Kim ne söylerse söylesin, kim ne ortaya koyarsa koysun demokrasi, eşit vatandaşlık, ilerleme ve kardeşlik senedimiz bizim en önemli çizgimizdir” diye konuştu.

‘Kimseye bize oy verin diye baskı yapmadık’

Soylu, havalimanının ismini Selahattin Eyyubi ismini koyduklarını da anımsatarak, ”Bu, Ortadoğu barışı ve birlik beraberliğimizin timsalidir. Attığımız her adım, yaptığımız her yatırım ve ortaya koyduğumuz her süreç bu ülkede birbirimize olan bağlılığımızın en önemli süreçlerinden bir tanesidir. Dönem dönem huzurumuzu bozmak isteyebilirler. Dönem dönem bu konuda ülkemizin yarınlara “acaba ne olacak” diye insanlarımızın kafalarında soru işaretleri bırakmak isteyebilirler. Ama bizim buna müsaade etmeyeceğimizi çok net bir şekilde ortaya koymak istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde milletimizin ortaya koyduğu iradeyi ilk önce kabul eden biziz.

Ak Parti Türkiye’nin omurgası olmuştur. Bugün burada AK Parti bayrağımız var. Bu bizim onurumuzdur. Bugün burada bizim yatırımlarımız var, bölünmüş yollarından hastanelerine kadar insanımıza uzattığımız şefkat eline kadar, sosyal politikalarımıza kadar ve bu ülkede huzurun ve sükunun temini kadar, bu ülkenin yarınlara güçlü bir şekilde yürüyebilmesi gibi güçlü bir şekilde gidiyoruz. Bizim 7 Haziran’da aldığımız mesaj nettir. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız.

Sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz. Kimseyi bir endişe içerisinde bırakmayız. Uzlaşmadan uzak bir anlayışı da gerçekleştirmeyiz. Geçen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanımızı seçtik. Baskı, korku, şiddetle mi seçildi hayır. Herkes geldi kendi oyunu verdi.

Özellikle Kürt kardeşlerimizle bu memleketin, bu milletin ve toprakların arasına bir perde örülmek istenmesine rağmen bunu elinin tersiyle iten ret, inkar ve asimilasyon politikalarını bir şekilde ortadan kaldıran Ak Parti’nin kendisidir. Bugün Hakkari’deyiz. Asla hiçbir endişe içerisinde olmayın. Bir taraftan demokrasiyi tüm unsurlarıyla beraber topraklarımızın tamamıyla bütünleştireceğiz. Demokrasiye ve milletimizin arasına nifak sokanlara da müsaade etmeyeceğiz. Bugün yaklaşık 13 yıldır iktidardayız. Kimseye “bize oy verin” diye bir baskı ortaya koymadık. Kimseye, “oyunuzu Ak Parti’ye vereceksiniz” diye bir şiddet unsuru ortaya koymadık. Arkadaşlarımız çok net bir şekilde ifade ettiler, ‘yıllardır burada bir parti binamız, kendi malımız olmasını istedik’ dediler. Bugün şükürler olsun ki ilçe başkanımızın ve teşkilatımızın gayretiyle bugün bir ilçe binamıza kavuşmuş durumdayız. Bundan sonra daha çok geleceğiz. Birlik ve beraberliğimiz kimseyi ürkütmesin. Herkes birlik ve beraberliğimizden kendisine güç bulsun.

Telabyat’tan gelen kardeşlerimiz var onları elimizin tersiyle iten değil onlara sahip çıkan bir Türkiye tablosu var. Bunların yüzde 10’u Avrupa’ya gitse afiyetleri kaçar. Bu da bu coğrafyadaki insanın çevresindeki insanlara gönüllerini ne kadar açtığının ispatıdır. Aramıza kimse giremez. Aramıza hiçbir şiddeti, hiçbir terör örgütünü ve hiçbir anlayışı sokmayacağımızı bir kez daha burada ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Soylu ve beraberindekilerin daha sonra Şemdinli’de esnaf ziyaretinde bulunarak, Derecik beldesinde iftar programına katılacağı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceği bildirildi.