PEKŞEN ;BİZ YEŞİL YOLA DEĞİL YOLSUZLUĞA KARŞIYIZ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Geçtiğimiz hafta gündemimizi meşgul eden olayı azcık hatırlayalım ; Artvin Cerrattepe’'de AKP Hükümeti’ne yakınlığıyla bilinen Mehmet Cengiz’'İn sahibi olduğu Cengiz İnşaat’ın maden açma çabalarına karşı mücadele sürerken, Karadenizli milletvekillerinden oluşan bir CHP heyeti, yöre insanları tarafından tutulan Cerrattepe nöbetine destek vermişti. Heyet adına açıklama yapan Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, daha önce kesin mahkeme kararıyla bitirilen bir işlemin, anayasanın 138. Maddesine aykırı olarak, arkadan dolanılarak yeniden işleme sokulmaya çalışıldığını açıklamıştı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'’ı suçlamıştı ve ‘’günahı çok’’ demişti. Altın madenciliğine karşı 25 yıldır mücadelenin bayraktarı olan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin kenti de içinde olmak üzere büyük bir bölgenin tehdit altında olduğunu vurgularken, Avukat Bedrettin Kalın, Artvin Valisi’'nin şirket müdürü gibi hareket ettiğini öne sürmüştü..
Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen başkanlığında, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ordu Milletvekili Seyt Torun, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Sinop Milletvekili  Barış Karadeniz ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’'dan oluşan CHP heyeti, Artvin Cerrattepe’deki doğa nöbetine destek vermek amacıyla bölgeye gitmişti.

CHP TRABZON MİLLET VEKİLİ AV.HALUK PEKŞEN'DEN YEŞİL YOL İLE İLGİLİ MESAJ GELDİ İŞTE O MESAJ ; 

Kimse yola karşı değildir! Ortaya çıkacak vahameti görmek için Ayder’e, Uzungöl’e, Sümela Vadisi’ne bakmak yeterlidir. HES katliamının devam ettiği gibi Yeşil Yol Projesinin sadece ülkemiz değil küresel coğrafya için de büyük bir kaybı beraberinde getirecektir.Doğa katliamları telafisi olmayan kayıplardır. AKP iktidarının tüm rant projelerini masum bir kılıfla kamu oyuna sunmuş olduğu sözde yayla turizminde 40 turizm merkezi kimler tarafından parsellenmiş ve paylaşılmıştır ? 
Yeşil Yol ihalesi 19 km bölümler halinde yapılarak nasıl olmuş da %34'ü millete küfreden Cengiz İnşaat %33'ü ise Kolin İnşaatta kalmıştı? Yol neden 20 km'den az bölümler halinde ihale edilmiştir? CED raporu neden alınmamıştır? Flora ve Fauna etki inceleme raporu neden alınmamıştır? Yol güzergahında belirlenen 40 turizm merkezi kimler arasında paylaşılmıştır?