TRABZON’UN ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "ÇANAKKALE ZAFERİ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI" YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  


Trabzon’un Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği "Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı" yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde tarihçi Talha Uğurluel’in sunumu ve sanatçı Bedirhan Gökçe’nin seslendirdiği eserlerle renk kattığı anma programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu’nun yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekil Aday Adayı Mehmet Atalay ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı
Çanakkale Savaşları’nın ve Çanakkale şehitlerinin gençler ile halka her zaman anlatılarak bu ruhun yaşatılması gerektiğini dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, "Çanakkale Savaşları Türk milletinin var olma mücadelesinin kahramanca ortaya konduğu dünyada eşi ve benzeri görülmemiş destansı bir mücadeledir. Bizler bu destansı mücadeleyi ve şehitlerimizi genç kuşaklara anlatarak bu vatanın nasıl kurtulduğunu onlara çok iyi izah etmeliyiz. Çanakkale Savaşları kazanılmasaydı ne Türkiye kurulurdu ne de biz burada olurduk. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı’nın devamıdır ve bu savaşlar yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına değil, bütün dünyada işgale uğramış mazlum Müslüman ülkelere de örnek olmuştur. Hatta onların yardım ve destekleriyle bu savaşları kazandık. Ordumuzun Çanakkale’de kazanmış olduğu moral ve cesaretle Kurtuluş Savaşı’nı kazandık. Buradan bir kez daha Çanakkale Savaşları’nın kazanılmasında çok önemli görevler üstlenen Gazi Mustafa Kemal’i ve kahraman şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum" dedi.
Konuşmaların ardından tarihçi Talha Uğurluel Çanakkale Destanı’nı anlatan sunumunu gerçekleştirirken, sanatçı Bedirhan Gökçe ise Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini dinleyicilerle paylaştı.