Trabzon Milletvekili Örs, yaptığı açıklamada Ak Parti iktidarının milletin sıkıntılarını çözmek yerine algılarla Türkiye’yi idare ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı “İşçisini, memurunu, emeklisini yok sayan bu iktidarın artık ülkeye verecek bir şeyi kalmamıştır.

AYAKLARI YERE BASMIYOR!

Türkiye ekonomisini 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız” diyerek vatandaşın oylarına talip olanlar, ekonomiyi yerle bir ettiler. Bunların işi gücü vaat etmek, algı yaparak, göz boyamak. Memlekette millet nasıl yaşıyor, ne sıkıntılar çekiyor, umurlarında değil. Hala daha algı peşinde koşuyorlar, ayakları yere basmıyor.” 

DEDİKLERİNE İNANIYORLAR MI?

Örs yaptığı açıklamada Ak Parti’nin ülke gerçekleri ile yüzleşmesi gerektiğini kaydederek “Bugün ekonomik kriz her alanda hissediliyor. Vatandaşın canı yanıyor. Zengin ve fakir arasındaki makas gittikçe açılıyor. Ülkede derin bir yoksulluk var. Ama bizi idare edenler sorunları görmezden gelerek, vatandaşın feryadına kulak tıkayarak, seçim öncesi algı peşindeler. Hala daha diyorlar ki “Türkiye’nin 20 yılı, ücretli çalışanların, enflasyon karşısında en güçlü olduğu, asla ezilmediği yıllar olarak tarihe geçti.” Ben de onlara diyorum ki “Bu dediğinize siz inanıyor musunuz?”  Ak Parti’nin gerçeklerle yüzleşme zamanı, geldi de geçiyor. “Öyle! ceketimi koysam seçtiririm” devri kapandı.” İfadelerini kullandı.

MAAŞ ARTIŞLARI ENFLASYONLA SIFIRLANDI!

Maaş artışlarının enflasyon karşısında sıfırlandığını ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs “Öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz ki; memura, emekliye ve işçilere yapılan maaş artışları, daha yürürlüğe girmeden enflasyon ve zamlar karşısında eriyip gidiyor. Artan maaşlar daha hesaba yatmadan, zam sağanağı başlıyor, artışlar sıfırlanıyor.  Mutfaktaki yangın sönmüyor, memurun, emeklinin, işçinin geçim derdi bitmiyor. Olan vatandaşa oluyor.”

SIĞINMACI CENNETİ OLDUK!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs açıklamasında Ak Parti’nin vaatlerini hatırlatarak “Seçim meydanlarında “Artık IMF’ye borç vereceğiz” dediler, geldiğimiz noktada körfez ülkelerinden borç dilenir hale geldik. Milletin önüne koydukları hedef Avrupa Birliği idi. Geldiğimiz noktada sığınmacı cenneti olduk. Dünyada en fazla sığınmacı barındıran ülke konumuna geldik. Sınırlarımız yol geçen hanı oldu. Peki tüm bunların sorumlusu kim? Türkiye’yi 20 yıldır kim idare ediyor? Ak Parti iktidarı değil mi?” dedi.