MİLLETVEKİLİ ADNAN GÜNNAR BALIKÇILARI DİNLEDİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Salacık ve Darıca’da ki balıkçılarla bir araya gelerek dilek ve temennilerini dinledi, fikir alışverişinde bulundu

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat İlçesinin Salacık ve Darıca Mahalleleri balıkçıları ile bir araya geldi. Beraberinde İl eski başkan Yardımcısı Aydın Özkurt, Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün ve ilçe başkan yardımcısı Haydar Kara ile yılın son gününde balıkçılarla bir araya gelen Günnar, balıkçıların dilek ve temennilerini dinledi. Balıkçılarla fikir alışverişinde de bulunan Günnar, balıkçılık mesleğinin zor ama bir o kadar da zevkli bir meslek olduğunu söyledi. Trabzon’un Çarşıbaşı, Akçakale, Mersin, Salacık, Darıca gibi sahil alanlarında balıkçılık sektörünün önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ve balıkçılık sektörünü önemsediğini belirten milletvekili Günnar, “AK Parti nezdinde balıkçılık sektörünün ayrı bir yeri vardır. Partimiz iktidara geldiği ilk günden bugüne devrim niteliği taşıyan birçok hizmeti balıkçılarımıza sunmuştur. Uzun yıllardır verdiğimiz ÖTV’siz akaryakıt desteği balıkçılarımızın yüzünü güldürmüştür.1980’li yıllarda kapatılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün yeniden kurulması sektörün gelişimi açısından önemlidir” dedi.

Günnar, balıkçılık ve su ürünleri sektörü ile geçimini sağlayan esnafın, Trabzon halkı ve ekonomisi üzerindeki önemine değinerek, ülkede balıkçılık denilince ilk akla gelen bölgenin Doğu Karadeniz Bölgesi olduğunu söyledi. Günnar, “Balıkçılık bölgemiz için çok önemlidir ve istatistiki bilgilerde Türkiye’de balıkçılıkta en önemli pay Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’undur. Balıkçılıkla geçimini sağlayan kardeşlerimizin gelir seviyelerinin arttırılması, su ürünlerimizi ve yaşam alanlarını korumak, koruma-kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliği sağlamak en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.