MHP'DE MUHALİFLER KAZANDI OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye muhalif isimlerin partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı davada karar verildi. Mahkeme olağanüstü kongreye gidilmesi taleplerini kabul etti. Partiyi olağanüstü kongreye götürecek çağrı heyetinde Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağır bulunuyor

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki ilk duruşma öncesinde partililer adliye koridorunu doldurdu. Mahkeme, duruşma salonuna sadece tarafların avukatlarını aldı. Salona izleyci ve gazeteciler alınmadı. Partililer adliye koridorunda bekleyişlerini sürdürüyorlar. Polis, mahkemenin kapısında ve koridorda güvenlik önlemi aldı.  

MAHKEME KURULTAY KARARINI KABUL ETTİ 

MHP'li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi. Mahkemenin verdiği kararda şu ifadeler yer aldı: "Davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebinin kabulü ile açılış ve yoklama kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzüğünün 63. Maddesinin 4. Fıkrasının bu toplantılarda büyük kongre delegelerinin en az 20'de 1'inin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir olağanüstü toplantılarda genel başkan merkez yönetim kurulu ve merkez yönetim disiplin kurulu seçimi yapılabilir. Şeklindeki teklifini görüşüp ve karara bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in görevlendirilmelerine." 

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oylarını ve TBMM'deki sandalye sayısını düşürmesinin ardından olağanüstü kongre yapılması ve yeni bir genel başkan seçilmesi için muhalif kanat ısrarlı davranmıştı. Bahçeli buna karşılık kongreye gitmeyeceğini belirtmişti. MHP'de şu ana kadar genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ.

KORAY AYDIN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARI HAYIRLI OLSUN!
"Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı olağanüstü kurultay kararının Milliyetçi – Ülkücü Harekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu karar Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir. 548 üst kurul delegemizin ile Ülkücü camianın değişim ve iktidar beklentisi artık geri dönülemez bir aşamaya gelmiştir. Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi bu beklentinin somut tezahürü olan ülkücü iradenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin emanet ehil ellerdedir. Sahipsiz değildir. Süreç, tüzük kurultayımızın ve akabinde seçimli olağanüstü kurultayımızın gerçekleştirilmesi şeklinde gelişecektir. Bu sürecin kardeşlik ve özellikle ülküdaşlık hukukumuzu sağlamlaştırmasını iktidar yürüyüşümüzü hızlandırmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." ded.