MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, parti il binasında basın toplantısı düzenleyerek, Of’ta bulunan Koray Aydın Köprüsü’nün adının değiştirilmesine tepki gösterdi. 

Parti İl binasındaki basın toplantısına 30 Mart yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan  Dr. Hüseyin Örs, Of  Belediye Başkanı adayı Ali Çakıroğlu, Of İlçe Başkanı Mehmet Hacıkerimoğlu, Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri, il, ilçe yöneticileri ve  çok sayıda partili katıldı.

Basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Demeli “Of Koray Aydın Köprüsü’nün adının değiştirilmesi, AKP zihniyetinin ötekileştirici, ayrımcı ve partizan zihniyetinin açık bir göstergesidir. İsim verilmesi talebi Sayın Koray Aydın’ın veya partimiz MHP’nin talebi değil, zamanın Of Belediyesi yönetiminin, yani bu gün o ismi kaldıranların daha önceki temsilcileridir. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanımız, halen MHP Trabzon Milletvekilimiz olan Koray Aydın’ın Of’a, Trabzon’a, Karadeniz’e ve Türkiye’ye olan hizmetleri Türk milletinin gönlündeki yerini almıştır.” dedi. 

Koray Aydın’ın başka şehirlerde adının bir çok yere verildiğini hatırlatan Demeli konuşmasını şöyle sürdürdü “Bugün Mersin’de Koray Aydın Stadı, Gölcük’te Koray Aydın Parkı ve Anadolu’daki bir çok şehirde Koray Aydın Bulvarı ve Caddesi var. asrın felaketi olan Marmara ve Düzce depremlerinin ardından bir teki bile MHP’li olmayan Yalova, Gölcük, Sakarya, Bolu ve Düzce Belediyeleri Koray Aydın Beyi fahri hemşeri ilan ettiler. Bütün bu isim vermeler, hemşerilerimizin ve milletimizin vefasının ve kadirşinaslığının bir göstergesidir. Of Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi’nin daha önceki mevkidaşlarının verdiği ismi kaldırmalarının takdiri kendilerinden ziyade Oflu ve Trabzonlu değerli hemşerilerimize aittir.”

Basın toplantısının son bölümünde Of’ta köprüye verilen isim üzerinde de duran İl Başkanı Muammer Demeli “Önemli olan Oflunun, Trabzonlunun ve Türk milletinin gönlünde yer edecek eserler üretmektir. Önemli olan, bir esere verilen ismi değiştirmek ya da kaldırmak değil, Hacı Dursun Güven Efendi Hocamıza yaraşır yeni bir eser üretmek ve o esere isim vermektir. Saygıdeğer Hacı Dursun Güven Hocamızın aile yakınları ve sevenleri bile, takdirle karşılanan ve sevilen bir siyaset adamı olan Sayın Koray Aydın isminin oradan kaldırılarak, kendilerinin isminin verilmesini kabul ettiklerini ve bu konuda rahatsızlık duymadıklarına inanmıyoruz. Hocamızın isminin yeni yapılacak bir camiye, bir kursa veya külliye verilseydi bizde bunu takdirle karşılar, saygı duyar, alkışlar ve belediye meclisini de kutlardık. MHP olarak biz bu değerleri tartışılamayacak iki insana haksızlık ve saygısızlık yapıldığı kanısındayız.” dedi.