BUNLAR AKİL ADAMLARSA TÜRKİYEDE AKILLI ADAM KALMADI DEMEKTİR..

Trabzon’da akil insanlara tepki var. Başbakan ve AK Parti Hükümeti tarafından barış süreci ile ilgili halkı bilgilendirmek ve ikna etmek amacıyla oluşturulan 'Akil İnsanlar Heyeti' henüz görevine başlamadan tepkiler geldi.

Vatandaşlar, "Madem akil insanlar seçilecekti, milletvekillerini neden seçtik" derken farklı ve sert tepki ise MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’den geldi.

Akil insanlar projesini "İmralı canisi eli kanlı terörist başı Abdullah Öcalan’ın hükümete dayattığı bir proje" olarak değerlendiren Demeli, "BDP eliyle Karadeniz ve diğer bölgelerimizde AKP işbirliği ile hayata geçirilmeye çalışılan kardeş şehir projeleri beklemedikleri tepkiyle karşılaşınca şimdi de oyunun ikinci perdesi sahnelenmeye başladı.

PKK ve AKP aynı söylemlerle halkın karşısına çıktı. Bu proje tamamen İmralı canisine aittir" dedi.

TÜRK KİMLİĞİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR
Demeli, şunları kaydetti: "Şehit kanlarıyla aldığımız bu toprakları şimdi de T.C’yi silerek ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.

Ziraat Bankası'ndan sildikleri T.C yazısını şimdi de Sağlık Bakanlığı'nın tün kurum, kuruluş ve internet sitelerinden sildiler. Bunun devamının diğer bakanlıklar kanalıyla da gelmeyeceğine kim inanır?

Trabzon ve Türk milleti üzerinde oynanan oyunla karşı karşıyayız. Devlet kurumlarının başındaki T.C’yi silmeye başladılar ki, biz buna seyirci kalamayız. Türkiye Cumhuriyeti, bizim onurumuz, namusumuz ve şerefimizdir."

İL BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR
Karadeniz Gazetesi'ne konuşan Demeli, "Başbakan, AKP Genel Merkezi'nin il ve ilçe teşkilatlarının bu sözde barış sürecini yürütmekte başarısız kaldığına kanaat getirdi. Bu, AKP’li yöneticilere açık bir hakarettir.

AKP il yönetimi onurlu davranarak derhal istifa etmelidir. MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak 'Akil İnsanlar' projesinin kuracağımız komisyonla birlikte başından sonuna kadar takipçisi olacağız.

Türk kimliğini silmeye kalkanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu rezilliğin son perdesine asla izin vermeyeceğiz" dedi. Vatandaşlar ise 'Akil İnsanlar Heyeti'ni değerlendirirken sert mesajlar verdiler.


İşte o mesajlardan birkaçı:

VATANDAŞTAN TEPKİ VAR

Davut Yılmaz: "Başbakan ve hükümet tarafından seçilen 'Akil İnsanlar Heyeti'ndeki 63 kişi akıllı da 75 milyon insan deli mi? Bu şekilde terörü bitirmeye, gerçek anlamda barışı sağlamaya kimsenin gücü yetmez. Halka akil insanların anlatacağı bir konu değil bu. Bizler demokratik hakkımızı kullanarak milletvekillerini TBMM’ye gönderdik. Ülkenin sorunlarını çözecek olanlar da Meclis'tedir. Milletvekilleri dururken akil insanlara ihtiyaç yoktur."

Davut Koloğlu: "Akil adamlar nerden, niçin, kimlerden seçildi? Bunların vasıfları nelerdir? Siyaset bilgileri, devlet yöneticiliği yeterlilikleri nelerdir? Neden ben değil de onlar? Halk tarafından tanınmanın olumlu veya olumsuz yönüne bakıldı mı? Katil de halk tarafından tanınır, bilim adamı da. Devletin devamı için hayati öneme sahip bir konuda karar verenler neye göre karar verdi?"


Mehmet Yılmaz: "Akil insanlar dikkat edersek sanat, edebiyat, sendika, iş dünyası ve gazeteci gibi toplumla iç içe olan kişilerden seçilmiş. Bu kişiler hayata geçirdikleri bestelerle, yazdıkları şiirlerle, yaptıkları basın açıklaması ve yazdıkları yazılarla toplumun tüm kesimlerini birleştirmeyi planlıyor sanırım. Bunu zaman gösterecek."