MHP İL BAŞKANI DEMELİ'DEN AKADEMİSYENLERE TEPKİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli  Türkiye, 1128 sözde akademisyenin imzaladığı devletin şiddet uyguladığı, işkence ve kıyım yaptığının beyan edildiği metni tartışıyor.

Biraz hafızaları tazelemek isteriz. Yakın tarihimizden örnek verecek olursak 2012 yılında Marmara üniversitesinde pkk lı hainler tarafından satırla yaralanan Trabzonlu Ahmet   Taşkın kardeşimiz, 2015 yılında İzmir Ege Üniversitesi’nde şehit edilen   Fırat Çakıroğlu kardeşimiz ve daha niceleri unutulmamalıdır. Yüzlerce üniversiteli genç yiğidini hayatının baharında şehit vermiş bir teşkilat olarak   üniversite gençlerinin emanet edildiği ve gelecek nesillere eğitim veren bu sözde akademisyenlere yıllardır tarafımızca dikkat çekilmiş ancak AKP iktidarı ve YÖK buna karşılık bırakın dikkate almayı daha da ön açma çalışmalarında bulunmuş, üniversitelerdeki terörü "karşıt görüş" olarak ifade etmeye devam etmiştir. 

Zamanında tedbir almayıp badem bıyık altından gülen zihniyet bugün yaşanan bu ihanetin baş sorumlularıdırlar.

Oslo görüşmeleri, çözüm süreci , akiller ( 63’lükler), Dolmabahçe mutabakatı   ve şimdi 1128 sözde akademisyenin ihaneti. Bunların hepsi bir oyunun perdesi, bir planın parçasıdır. Kısacası 1128 akademisyenin temsil ettiği zihniyet, hükümetin yıllarca uyguladığı PKK açılımı zihniyetinin ta kendisidir.

Geçmiş zamanda dönemin terörüne karşı yapılan müdahaleleri   Türk Ordusu ve Cumhuriyeti “Katliam yaptılar” diyerek eleştirip suçlayan bugünün liderleri bu akademisyenlerin önünü açmış, akıl hocalığı görevini üstlenmişlerdir. Ülkenin bölünmez bütünlüğü ve milletin huzuru adına bu hainlere tepki göstermek ve gerekli işlemleri başlatmak devletin ve devlet yöneticilerin asli görevidir. İktidar bir an önce bu tür ihanetlere dur demeli, gerekeni yapmalıdır. İhanetlerine karşılık bu sözde akademisyenlerin özür dilemelerini istemek, bunu beklemek ve özür diledikleri halde her şeyin unutulacağını sanmak ihanete çanak tutmaktır.   Bu düşüncede olan herkes bu alçak ve ahlaksız harekete dahildir. Yapılması gereken bu hainlerin üniversitelerimize nasıl girdiğini araştırmak ve gerekli tedbirleri almaktır. Bu hastalıklı ve alçak zihniyete geleceğimizi emanet edemeyiz. Bu hususta iktidara büyük görev düşmektedir. MHP vatanın ve milletin bekası için her zaman göreve hazırdır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin hiç bir akademik personelinin, o ihanet bildirisine imza atan 1128 hainin arasında olmadığını bilmekten onur duyduğumuzu belirtmek isteriz. MHP Trabzon İl Başkanlığı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimi ve akademisyenlerine sonsuz teşekkür ederiz.