KORAY AYDIN "VERİLEN SÖZLER UNUTULDU, PROJELER YALAN OLDU !"

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Tonya’ya kurulması planlanan çimento fabrikasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Aydın, “ Trabzon’un yatırım ve hizmetlerden hak ettiği payı alabilmesi için, eleştiri haklarımızı saklı tutarak, iktidara belli bir kredi tanıdığımızı daha önce ifade etmiştik.

MHP olarak İktidarın yatırım, hizmet ve vaatlerinin adım adım takip etmekte, yeri ve zamanı geldiğinde tavrımızı açık ve net olarak ortaya koymayız. Sözde “çılgın projeler”, sözde “süper yatırımlar” ve “hayaldi, gerçek oldu” sloganlarının artık yalan olduğu, ayan beyan ortaya çıkmıştır. Çamburnu Tersanesi ve Trabzon Lojistik Merkezi’ni Trabzon halkının yoğun isteğine rağmen bir türlü hayata geçirmeyen AKP iktidarı, halkın istemediklerini halka dayatmada ise sınır tanımamaktadır.

Araklı Turup’a çöp tesisi kurmak için hiçbir masraftan kaçınmayan iktidar, Tonyalıların karşı çıkmasına rağmen özel sektör eliyle yaptırılacak çimento fabrikası için de ısrarını sürdürmektedir.

Araklı’nın mesire yerine çöp tesisi, Tereyağı’nın başkentine çimento fabrikası yapılmasını halka sormayanlara, halk hesabı sandıkta mutlaka soracaktır. Bir başka deyişle Trabzon halkının sesine kulak vermeyenler, ilk seçimde cezalarını çekeceklerdir. Tonya’ya özel sektör tarafından yapılması planlanan çimento fabrikası, bilindiği üzere Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ve mera vasıflı arazinin belediyece satışı yönüyle yargıya intikal etmiştir.

"TONYALILARA RAĞMEN"

Kuruluş yeri ve çevreye etkisi yönüyle mahkemelik olan bir tesiste artık ısrarcı olunmamalıdır.

Tonya’ya yapılacak olan yatırım ve hizmetlerin öncelikli muhatabı Tonya halkıdır. Tonyalılara rağmen Tonya’ya çimento fabrikası dayatılması son derece yanlıştır. Başlangıçta fabrikaya destek veren Tonya Belediye Başkanı da taraftar olmadığına göre, çimento fabrikasında daha fazla ısrarcı olunmamalıdır.

"ÇİMENTO FABRİKASI DEĞİL TURİZM VE HAYVANCILIK"

Çimento fabrikası yapmak isteyen özel sektör temsilcilerinin kamuoyuna yansıyan hayvancılık projeleri Tonya ve bölge için daha uygun ve yerinde bir projedir. Tereyağının başkentine yakışacak yatırım, çimento fabrikası değil, turizm ve hayvancılık yatırımlarıdır. Süt İnekçiliği ve besicilik projeleri, Tonya Tereyağı’nın ününe ün katacak, yöreye yeniden hayat verecektir. Yatırımcıların bu projelere yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi Tonya ve Trabzon için çok daha yararlı olacaktır. Yaylaları, ormanları ve türlü doğal güzellikleriyle ünlü Tonyamız, turizm yatırımları yönüyle de teşvik edilmelidir. Eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerini her türlü imkansızlığa rağmen koruyan Tonya, yüzyılların birikimiyle oluşan Tonya Tereyağı markasını da sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Unutulmamalıdır ki; Tonya’nın çevresine, merasına, havasına ve doğasına zarar verecek tesisler, en büyük darbeyi Tonya Tereyağı’na vuracaktır. Tonya’ya çimento fabrikası kurmak isteyen işadamları ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarını Tonyalılara kulak vermeye çağırıyorum. Tonya’nın ve bölgenin dokusuna daha uygun proje ve yatırımlara Tonyalıların sahip çıkacağından ve yardımcı olacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır." ifadelerini kullandı. - See more at: http://trabzonhaber24.com/news.php?readmore=1378#.UoKC0uKwT9k