GÜZİDE UZUN YENİDEN ADAYIM DEDİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. CHP İl Başkanı Güzide Uzun, bugün düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı.  İl Başkanlığında; İlçe Başkanları, Meclis üyeleri ve parti üyeleriyle birlikte geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen Uzun, “2008 yılında devletten emekli olduğumun ertesi günü gelip üye olduğum partimin çatısı altında düz üyelikten belediye meclis üyeliğine, milletvekili adaylığı il sekreterliği ve atanmış il başkanlığı göreviyle onurlu yürüyüşümü seçilmiş il başkanı olarak ekimiz ile devam ettirmek istiyorum” diye konuştu. Uzun, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bunun sizlerle paylaşmaktan gurur duymaktayım. Çünkü biz yöneticiler sizlerin varlığı ile ayakta kalabiliriz. Partimizin son 4 yılda yapmaya çalıştığı emek ve sivil toplum örgütleriyle kurulan sıkı bağlarını daha da geliştirerek Doğu Karadeniz’e özgü projelerle aşağıdan yukarıya doğru bir heyecan ve dirilişi örgütlemek görevlerimizin başında gelmektedir. Parti içi eğitime daha çok ağırlık vererek sürekli ve yaygın eğitimi yerleştirmek görevimizdir.
Partimizin üyesi olmasa da birikim sahibi bu topraklarda yaşayan tüm çınarlardan faydalanmakta görevimiz arasında. Cinsiyet kotası ve gençlik kotasının getireceği hareketlilik yadsınamaz bir gerçek o nedenle kadınları ve gençlerimiz ile birlikte programlayıp üniversite gençliği ile liseli gençlerimizle sanatsal etkinliklerde buluşma günleri ile sempati yaratmak da görevimizdir. Ayrıca mahalle temsilcilerimiz bizim halkımız ile buluşma noktamız. Onların gücüne güç katmak için mahalle meclisi modelinde siteler bazında apartman birimlerine indirgeyerek genişletme yapılacaktır” Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uzun, tek liste olup olmayacağı şeklinde ki soruya, “CHP çözümleri üreten partidir Şuan da ürettiğimiz çözümlerin iktidar tarafından yarım yamalak da olsa uygulamaya çalışıldığının örneği. Şuan da tek liste çalışması olabilir. Çok adaylı da olabilir. Ama bu her zaman birlik ve beraberliğin işaretidir” şeklinde  yanıt verdi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, ‘Değişim olmalı’ eleştirilerini de yanıtlayan Uzun, “Haluk beye katılıyorum. Ben bu özelliklerin hepsine sahibim. Sayın milletvekili değişimden yana olabilir ama partimizin emekçileri adına böyle bir değişim olamaz. Çaycımız başımızın tacıdır. Onun açıklamalarının kesinlikle bu şekilde olmadığını biliyorum. Değime ihtiyaç var. Partide bende o değişimi yürütecek en önemli adaylardan biriyim” dedi. Pekşen ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, “Onun kast etmek istediğini anladım. Evet onunla da konuştum.” Diyerek basın mensuplarını eleştirdi. Uzun’un toplantısından önce İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile son kez toplantı yaptıklarını ifade ederken listesine alacağı isimlerle ilgili olarak, “İlçe başkanlarından gelen önerilerdir baş tacım. İsimler önemli. Bir de baktığınızda ‘Voov’ diyebilirsiniz” dedi.