Basın toplantısında Fatma Yıldız Başkan’a İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır,Genel İdare Kurulu Üyeleri Şükrü Kuleyin ,Yavuz Aydın ,İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Belediye Başkan Yardımcıları,Belediye Meclis Üyeleri,ilçe başkanları ve partililer destek verdi.

İYİ Parti Trabzon İl Başkan Adayı Fatma Yıldız Başkan'ın açıklamaları şu şekilde:

Yaklaşık 1 ay önce İYİ Parti Trabzon İl Başkan adaylığıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapmış ve süreci şeffaf bir süreç olarak tanımlamıştım. Teşkilat mensuplarıyla istişareler gerçekleştirdim. Gittiğim her yerde hoşgörüyle karşılaştım.

Biz İYİ Parti olarak siyaseti her zaman etik kurallar üzerine inşa ettik. Bizler kutuplaştıran değil birleştiren, birlikte yönetim şeklinden keyif alan, daha demokratik, daha çağdaş bir anlayışla var olacağız. Toplumumuzun her kesiminin cesur sesi olamaya kendimizi adayacağız. İnşallah partimizi Trabzon’da ve Türkiye’de birinci parti yapıp Genel Başkanımız Meral Akşener’i Başbakan yapacağız.


28 Ocak 2023 Cumartesi günü yapılacak İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulu’nda İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda adaylığımı açıklıyorum.


Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan siz değerli basın mensuplarını saygıyla selamlıyorum.
 
  2023 yılının hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.
 
  Kıymetli basın mensupları bildiğiniz üzere yaklaşık bir ay önce İYİ Parti Trabzon İl Başkan Adaylığı ile ilgili olarak sosyal medyamdan bir açıklama yapmıştım ve bu süreci başkan adaylığı için şeffaf bir çalışma süreci olarak tanımlamıştım.
 
 Bu zaman içerisinde her biri birbirinden değerli olan teşkilat mensuplarımızla istişareler gerçekleştirdim. Ne büyük mutluluk ki gitmiş olduğum her yerde tebessümle karşılandım. Bu da bize İYİ Parti teşkilatlarının ne kadar hoşgörülü ve samimi olduğunu tekrar gösterdi. Sizlerin huzurunda teşkilat mensuplarımızın her bir üyesine teşekkür ediyorum.
 
  Değerli arkadaşlar;
 
  Biz İYİ Parti olarak siyaseti her zaman etik kurallar üzerine inşa ettik ve etmeye de devam edeceğiz.
 
  Bizler kutuplaştıran değil birleştiren, sorunlarla boğuşan değil çözüm önerileri getiren, kargaşayı değil iletişimi ön planda tutan, birlikte yönetim şeklinden keyif alan, daha demokratik daha çağdaş ve daha özgür bir siyasi zemin hazırlayacağız. Kısacası toplumun sorunlarına can kulak olmak için var gücümüzle çalışacağız. Kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, engelli bireylerimizin, yoksullarımızın kısacası toplumumuzun her kesiminin cesur sesi olmaya kendimizi adayacağız.
 
  Bu hedef doğrultusunda inşallah önümüzdeki genel seçimlerde partimizi Trabzon’da ve Türkiye’de birinci parti yapıp, Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanımefendiyi başbakan olarak göreceğiz.
 
  Kıymetli arkadaşlar; tüm bu hedef ve anlayış içerisinde teşkilatlarımızın ve güçlü kadromuzun olurlarıyla, 28 Ocak 2023 Cumartesi günü yapılacak olan İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulu’nda İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum.
 
  Bu duygu ve düşüncelerle bugün burada bulunarak beni onurlandıran ve destekleriyle bana güç veren İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyemiz değerli büyüğümüz Sayın Ali SAĞIR’a, Genel İdare Kurulu Üyelerimiz Sayın Şükrü KULEYİN’e ve Sayın Yavuz AYDIN’a, İYİ Parti Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa BIYIK’a, Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, desteklerini esirgemeyen ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza ve basın toplantısı için zamanlarından feragat ederek burada bulunan siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.
 
 Milletimizle beraber, el ele, omuz omuza, gönül gönüle iktidara yürüyoruz. Güneşin doğmasına çok AZ KALDI.  Allah’ım çıkmış olduğumuz bu yolda yar ve yardımcımız olsun inşallah. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.