Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere, Rize'nin Güneysu ilçesinden helikopterle Ordu'ya gitti. Hemşehrileri, cep telefonlarıyla Erdoğan'ı görüntüleyebilmek için birbirleriyle yarıştı. Erdoğan Ordu'da yaptığı incelemenin ardından hasar tespit çalışması yapılacağını ve zararların ödeneceğini söyledi.Geceyi, Rize'nin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki evinde geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.45'te evinden ayrıldı. Güneysu ilçe merkezinde kendisini bekleyenleri makam aracından selamlayan Erdoğan, ilçedeki futbol sahasına geldi.

Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

Yaşadığımız felaketten sonra ilgili bakan arkadaşlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız beraber çalıştı. Temizleme çalışmaları belli bir noktaya geldi. Tabi henüz işimiz bitmedi. Bu köprü modern şekilde yapılmış değil. Bir kardeşimizin ölümü dışında ölüm yok. Yaralı kardeşlerimizin tedavileri yapılıyor. Hedefimiz köprünün ihalesini bir an önce yapacağız. Bu köprüyü 3-4 içinde bitirmek. Bunun dışında 8 civarında küçük köprü var. Ulaştırma Altyapı Bakanlığımız bir kaç firmaya ihale etmek suretiyle bu köprüleri de yapacağız. Daha modern daha güçlü sistemle. Süre olarak hedefimiz 3-4 ayı geçirmeden bitirmek. Buraya Devlet Su İşleri'ni sokacağız. Özellikle dere ıslahından tahkimine varıncaya kadar. Tahkim uzun sürebilir. Gelecekte bu tür imtihanlara tabii olmayalım diye düşünüyorum.Bazı yerlerde kollektör ihtiyacı olabilir. Önce durum tespit sonra da adımını süratle atacağız. İnşallah bu felaketi bir daha görmek istemiyoruz. Bundan aldığımız ibretle diğer yerlerde de bu tür olayların yaşanmaması için müşterek çalışmalarla Karadenizimizde bu tedbirleri de almış olacağız.

Şunu açık söyleyeyim. Fındık noktasında bazı hasarlar meydana geldi. Bu konuda kimsenin rahatsızlığı olmasın. Hasar tespit çalışmalarıyla neyse neticesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ödeyecek kabiliyettedir. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Konutlarda da zaiyat varsa çalışmalarımızı yürüteceğiz.