TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ DAVUT ÇAKIR AK PARTİ TRABZON MİLLET VEKİLİ ADAY ADAYI
 
Milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için istifa eden bürokratlar arasına Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır'da katıldı.Trabzon'dan milletvekili aday adayı olacağı öğrenilen Davut Çakır" Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olacağım. İnşallah herkes için hayırlı bir süreç geçiririz " dedi.

Davut Çakır Kimdir?
1971 yılında Of’ta doğan Davut Çakır, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1994 yılında Pendik Belediyesi’nde Kontrol Mühendisi olarak çalışmaya başladı. İmar Müdürü, ve Fen İşleri Müdürlüğü görevlerinin ardından 2002-2007 yılları arasında Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Pendik’te hayata geçirilen; İTEP, Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı ve 540 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe Bölge Parkı gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerini yürüttü.
Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezlerinin projelendirme ihale ve yapım çalışmalarını  gerçekleştirdi. İlçe genelinin % 40’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22.000 tapunun hak sahiplerine dağıtılmasını sağladı.
 
Başarılı çalışmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na atanan Çakır, İBB’den 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarını, 1/25.000 ölçekli İstanbul Nazım İmar Planı çalışmalarını yürüttü. 2009 yılında Etüt ve Projeler ve Daire Başkanlığına getirildi. Evli ve 6 çocuk babası olan Çakır, son olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 seçimlerinde Ak Parti’den Pendik Belediye Başkan Aday Adayı olan Çakır, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atanmıştı