CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’daki Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere grup yolu üzerinde faaliyet gösteren taş ocaklarının yarattığı tehlikeyi TBMM gündemine taşıyarak yetkililere çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

CHP’li Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“BİNLERCE İNSANIMIZ ÖLÜM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA”

“Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere grup yolu üzerinde faaliyetini sürdüren taş ocakları, sebep oldukları heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle otuz yıldır tehlike saçıyor. Yomra ilçemizde 7 mahalleye ulaşımı sağlayan ve Gümüşhane'ye bağlanan bu grup yolunu kullanmak zorunda olan binlerce insanımız hemen her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. “

“CAN KAYIPLARINDAN DERS ALINMADI, TEHLİKE DEVAM EDİYOR”

“Yıllar önce patlatmadan kaynaklanan heyelanda 3 vatandaşımız yaşamını yitirmişti. Yıllardır önlem alınmadı, sözler verilmesine rağmen grup yolu bitirilemedi. Yakın zamanda yine kaya düşmeleri yaşandı, tehlike devam ediyor.”

“YOMRALI HEMŞEHRİLERİMİZİN SESİNİ DUYUN”

“Yaşadıkları sıkıntıya çözüm arayan Yomralı hemşehrilerimiz bir toplantı gerçekleştirdiler. Taş ocaklarının kapatılmasını, heyelan riskine karşı gerekli önlemlerin alınmasını ve Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere grup yolunun bir an önce bitirilmesini talep ettiler. Yetkililere çağrımızdır, bu sesi duyun. Yeni felaketler, can ve mal kayıpları yaşanmadan bir an önce gerekli önlemleri alın.”