BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK ATAK

Haber : Ömer Altıntaş  / Melek Çakır  

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açılışta yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
SİVRİSİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE İÇİN 888 61 01 NOLU TELEFONU ARAMANIZ YETERLİ 

Başkan Gümrükçüoğlu burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde 2015 yaz sezonu için her türlü haşere ile mücadeleye etkin şekilde başladıklarını söyledi.

Gümrükçüoğlu mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu amaçla 19 kişilik ilaçlama ekibi kurulduğunu kaydederek, “Trabzon il geneline rahatlıkla hizmet edebilmek için Ortahisar, Vakfıkebir ve Sürmene ilçelerinde üç istasyon oluşturuldu.Daha önce ilçe belediyelerinin kendi imkânları ile yürüttüğü haşere ile mücadele çalışmaları bundan böyle Büyükşehir Belediyesi tarafından profesyonel ekiplerle tek elden tüm il genelinde sürdürülmektedir. Böylelikle haşere ile mücadelede çok daha verimli sonuçlar elde edileceği gibi ilaç kullanımı da kontrol altına alınmış olunacak.” ifadelerini kulandı.

Gümrükçüoğlu, “İlaçlama ekipleri Trabzon il genelini sokak sokak tarayarak bir yandan broşürlerle vatandaşı bilgilendirmekte, aynı zamanda sivrisineklerin üreyebileceği havuz, kuyu, fosseptik, inşaat çukurları, asansör boşluğu, kanal, lastik, rögar gibi her türlü su birikintisini tespit ederek kayıt altına almakta ve sinekler henüz larva halinde iken gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon genelinde 2 bin 977 kaynak noktası belirlendi. Bununla birlikte karasinek üreme alanları ile fare yemleme istasyonları da tespit edilerek ortadan kaldırılmaları sağlanacak. Başta insan sağlığı olmak üzere çevre sağlığı için tehdit içeren ve başarı şansı yüzde onu geçmeyen araçlarla sokak ilaçlamaları mecbur kalınmadıkça yapılmayacak. Vatandaşlarımız sivrisineklerin üreyebileceği durgun ya da akan her türlü su birikintisini 888 61 01 nolu telefon ile Büyükşehir Belediyesi’ne bildirebilirler” diye konuştu.

dsc_0362.jpg

GÜMRÜKÇÜOĞLU ; DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI PLANLANDIĞI ŞEKLİYLE DEVAM EDİYOR 2017'DE SIKINTI BİTECEK 

Başkan Gümrükçüoğlu, 2017 yılı sonuna kadar Trabzon’da doğalgaz çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, “2015 yılı için programlanan 50 bin metre doğalgaz hattı döşeme hedefini 80 bin metreye çıkarma ümidi ile çalışmalarını süratle sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalarla Trabzon’da 58 bin konuta doğalgaz ulaştırıldı. Abone olma oranının yüzde 50’yi geçtiğini sevinerek öğrendik. Vatandaşlarımızın bu yüzde 50’yi yüzde 100’e çıkarmalarını çok çok istirham ediyorum. Vatandaşlarımızın evlerinin önlerine gelen doğalgazı kullanmaları için yapacakları masraf 3 ila 5 bin TL arasında değişmektedir. Doğalgaz hizmet sunumu yapan firmalar bu parayı da 10 taksit, 15 taksit yapmaktadırlar. Daha güzel ve daha temiz bir atmosfer için daha sağlıklı bir şehirde yaşamamız için vatandaşlarımız sosyal sorumluluk bilinci ile abone olmalarını istemekteyiz. Akçaabat’a geçişi bu sene içinde sağlamaya gayret edeceğiz. Muhtemelen yapılan çalışma programlarına göre 2017 yılı sonunda Trabzon’un doğalgaz hizmetini büyük oranda tamamlamayı planlıyoruz ve çalışmalarımız bu yönde sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında organize sanayi bölgelerine ulaşmak da ikinci bir adım olarak programımız içinde yer almaktadır” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU ;100 MİLYONLUK YATIRIM YAPIYORUZ

Trabzon il genelinde büyük bir hizmet seferberliği başlattıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “2015 yılı içinde 50 milyon beton ve asfalt, 50 milyon da su kanalizasyon hizmeti olmak üzere bu yıl Trabzon il genelinde Büyükşehir Belediyesi olarak 100 milyon TL’lik bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Mevsim başlar başlamaz büyük bir asfalt seferberliği başlattık, adeta yollara döküldük. Bu hizmet, iklim müsaade ettiği sürece yılsonuna kadar sürecek. Şu an merkezdeki asfalt plentimizde 90 bin ton üretimi geçtik. Bu yıl ki hedefimiz il genelinde 200 bin ton asfalt üretimine ulaşmaktır. Ön görülen programlar çerçevesinde aciliyet sırasına göre tüm işleri yapacağız. Beş yılın sonunda İnşallah ‘benim yoluma, suyuma bakılmadı’ diyen olmayacak. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak 20 milyon TL’lik de yol betonlaması ihalesi yaptık. Önümüzdeki iki ay içinde ilçelerimizde bu yol betonlama çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlayacağız. İlçe belediye başkanlarıma da teşekkür ediyorum. Onlara da beton çalışmalarına imkânlarının kısıtlı olmasına rağmen devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.


ÇAL MAĞARASI YOLU ASFALTLANACAK

Öte yandan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un önemli turizm yerlerinden biri olan Çal Mağarası yolunu söz verdikleri gibi asfaltlayacaklarını söyledi. Gümrükçüoğlu hava şartlarının müsait olmaması nedeniyle asfalt ve beton yol yapımı için planladıkları çalışmalarda aksamalar olduğunu da sözlerine ekledi.

TRABZON SARAYBOSNA İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

Başkan Gümrükçüoğlu’nun sunumunun ardından gündeme geçilirken, Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon ile kardeş şehir olunması talebi müzakere edilerek kabul edildi. Başkan Gümrükçüoğlu Türkiye ile Bosna- Hersek arasında güçlü tarihi ve kültürel bağların olduğunun altını çizerek, ”Kardeş şehir teklifi Saraybosna Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla bize iletildi. Meclisimizde olumlu karşılanan ve kabul edilen bu kararı İçişleri Bakanlığımıza göndereceğiz. Uygun görülmesi halinde Saraybosna ile ilgili kardeş şehir protokolünü imzalayacağız” ifadelerini kullandı.

Mecliste ayrıca Çaykara Belediyesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimağusa şehrinin Yeniboğaziçi Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararı kabul edildi.