BAYBURT ARTIK İKİ MİLLET VEKİLİ ÇIKARTACAK 

TBMM'de tek milletvekiliyle temsil edilen Bayburt, belediyenin başlattığı kampanya ile nüfus artışını sağlamasıyla ikinci milletvekili hakkını da kazanmış oldu.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,  yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları nüfus artışına yönelik çalışmanın Bayburt adına mutluluk verici bir şekilde sonuçlandığını ve kent nüfusunun TÜİK verilerine göre 80 bin 607'ye yükseldiğini söyledi.

Yürütülen çalışmaya Bayburt dışında yaşayan tüm Bayburtluların katkı verdiğini ifade eden Memiş, "Bu çalışmayı Ankara'da, İstanbul'da, Tekirdağ'da, Çorlu'da faaliyet gösteren hemşehri dernekleriyle yürüttük. Büyük çaba harcadık ve sonuç sevindirici oldu. 2015 genel seçimlerinde Bayburt'umuzu 2 milletvekili ile temsil ettireceğiz. Bu iki milletvekilimiz de Bayburt'a çok ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.

Kent nüfusunun daha önce 75 bin olması dolayısıyla İller Bankası'ndan alınan payın, nüfusun yaz sezonunda 130 bine ulaşmasıyla ihtiyaçları karşılayamaz derecede kaldığını savunan Memiş, "Nüfusun 80 bin 607'ye ulaşması İller Bankası'ndan alınan payın artmasına vesile olacak. Bu da belediye hizmetlerinin daha kaliteli hale gelmesine katkı sunacak. Bu sonuç Bayburt adına birçok alanda güç olacak. Bayburt'umuzun nüfus artışına katkıda bulunan tüm derneklerimize teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

 - Nüfus artışına en fazla katkı sunan muhtara umre ziyareti hediye  

Memiş, kampanya öncesinde muhtarlara yönelik bazı sözler verdiklerini ve bunların hiçbirini unutmadıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Belediye olarak verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Şimdi sırada en çok ikametgahı mahallesine taşıyan muhtarımızın seçilmesi var. Bu muhtarımızın umre ibadetini yapması için gerekli ekonomik desteği vereceğiz. Sözümüzün arkasındayız. Hamdolsun amacımıza ulaştık. Bu bizi yarınlara daha güçlü olarak taşıyacaktır. İnşallah Bayburt'umuza hayırlı olur, özellikle ikinci milletvekilimizden Bayburt'a çok şeyler yapmasını bekliyoruz."