BAŞKAN REVİ BAKAN'DAN SARP'TA SÖZ ALDI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Haberimiz ses getirdi Seçim Öncesi Türk Tır'larının Gürcistan'da Parklarda bekletilerek adeta TIR Esnafına işkence yapıldığını www.trabzonhaber24.com 'da duyurmuştuk 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve beraberindeki Trabzonlu nakliyeciler Sarp Sınır Kapısı’na incelemelerde bulunmak üzere Batum’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Sarp'ta görüştüler. 
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Hakan Demircan ve beraberindeki nakliyeciler ile birlikte bugün Batum’a giden, buradan Sarp Sınır Kapısı’na geçen Revi, Bakan Tüfenkci’ye nakliyecilerin sorunları ve sorunlara çözüm önerilerinin yer aldığı raporu teslim etti.
 
GÜRCİSTAN'DA TÜRK TIR'LARINA YAPILAN PARK ZÜLMÜ ELE ALINDI 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’ye hem bölge ekonomisinin hem de Trabzon ekonomisinin canlanması adına Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunları ve çözümleri anlattıklarını belirten Başkan Revi, “Sayın Bakanımızın bölgemize gelişi bizim için bir fırsattı ve bu fırsatı değerlendirmek üzere gerekli hazırlıklarımızı yapmıştık. Sınır kapısından geçişte ve dönüşte yaşanan sorunları maddeler halinde Bakanımıza sıraladık. Özellikle belirttiğimiz durum ise Türkiye Cumhuriyeti TIR’larının dolu bir şekilde Gürcistan’daki TIR Parkları’nda bekletilmesidir. Bunun sebebi de bizim tarafımızdaki işlemlerin yavaş sürüyor olmasıdır. Birçok konuyu detaylandırarak anlattık” dedi.
 
Bakan Tüfenkçi’den sınır kapısında yaşanan sorunları kısa sürede çözeceği sözünü de aldıklarını belirten Başkan Revi, “Sayın Bakanımız, ‘Buraya gelme sebebimiz bu sorunları çözmektir, biz sizler için buraya geldik. Sorunları yerinde tespit ettik ve sizlerin fikirleri, bu raporları da bizler için çok önemlidir. Emeklerinizden ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.’ dedi. Seçimden önce sınır kapısında yaşanan sorunların çözümü için sözler vermiştik. Bu sözleri yerine getirmek üzere yoğun çaba ve çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.