Bir çok iddia ile Vatan ve Millet sevgisinin sorgulandığı basın açıklaması sonrası İl Başkanı Dr. Mumcu, “Bizim bayrağa sevgimiz, dinimiz, imanımız, vatan sevgimiz kimse tarafından sorgulanmaya açık değildir. Hele ki Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan, terör örgütlerinin adını dahi ağzına alamayan siz ve sizin gibiler tarafından sorgulanmasına asla müsaade etmeyiz. Bizler büyük ve her alanda tam bağımsız Türkiye davamızı savunmaya ve bu ideal için her alanda çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edecek, 80 yılda yapılmayan işleri 20 yıla sığdırdığımız gibi bundan sonra da ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.


 
Ülke tarihinde çakılı bir eseri olmayan, milletimizle ve onun değerleri ile hiçbir zaman barışık olmamış hatta iktidar olduğu dönemlerde millete zulmetmiş,bu sebeple yaptıkları için milletten helallik dilenen CHP’nin Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı açıklama yapmışlar. Kendilerinde sürekli örneklerini gördüğümüz yalan, fitne  manipülasyon ve provokasyon siyasetini bir kez daha sergilediler. Bir zamanlar kaset komplosu ile alaşağı ettikleri Önceki Genel Başkan Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal bile sizin gayri milli olduğunuzu söyleyerek partinizden istifa etti Sayın Başkanlar. Öyle ya Amerika’da hamburger yemeye gidip kimlerle görüştüğü belli olmayan, İngiltere’de tefeci baronlarla görüştükten sonra sizlere kaynak buldum gençler diyen bir Genel Başkan nasıl Milli olsun.
 
İngiltere ziyaretinde Genel Başkanınız terörün ve teröristlerin sözcülüğünü yapan Amberin Zaman ile görüştü. Amberin Zaman Genel Başkanınızdan evvel PYD/PKK elebaşlarından Mazlum Kobani ile görüşmüştü. Bu tablo dikkate alındığında sözde gazeteci Zaman ile görüşme amacını hiç merak ettiniz mi Sayın Başkanlar?


 
Sayın CHP İl Başkanı Vatan kimsenin tekelinde değildir diyor. Sayın Başkan siz Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum diyen Milletvekiline sahip çıkar, Terörist başı ‘Apo’nun heykelini dikeceğim’diyen, ‘Demirtaş’ın serbest bırakılması en büyük arzum’diyen Genel Başkanınızın peşinden giderseniz,
FETÖ ve HDPKK’nın ağababaları ile işbirliği içinde olur,
“YPG’mi bize saldıracak” diyen Genel Başkanınıza sahip çıkarsanız
Velhasıl,
Tüm milli konularda küresel emperyalist çetenin sözcülüğünü üstlenerek,
Vatanın bütünlüğüne katkı mı sağlamış olacaksınız?
Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk kimsenin tekelinde değildir. HDP eş Başkanı Pervin Buldan: "Cumhuriyet 100 yıllık yıkım projesidir" dediğinde, Suskun oluşunuz, cevap vermeyişiniz Cumhuriyet ve Atatürk sevginizin ne denli büyük(!) olduğunu gösteriyor.
FETÖ ve suç örgütü liderlerinin iftiralarını delil sayarak provokasyon, manipülasyon ve algı oluşturmak sizin zaten şiarınızdır.
Teröre ve suç örgütlerine Cumhuriyet tarihinin en büyük darbesini vuran ve teröristlerin korkulu rüyası olan şehrimiz evladı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya çamur atmaya kalkışmak çok büyük hadsizliktir. Trabzon’un 18 ilçesinde izi olan her zaman Trabzon’un ve Trabzonlu’ nun yanında olan, en küçüğünden en büyüğüne tüm sorunlarda varlığını hissettiren İçişleri Bakanımıza yönelik bu yalan ve iftiraları kınıyorum.
CHP iktidarı döneminde meydana gelen depremlerde deprem bölgesine ulaşmayı bırak!
3 gün bölgeden haber alınamayan Türkiye vardı...
Bugün gelinen noktada,
Afet anında şimdi Düzce’de olduğu gibi
İçişleri Bakanımız ve Devletimizin tüm Bakanları afet bölgesinde milletimizin derdiyle dertlenip günlerce haftalarca koordinasyonu sağlamaktadırlar. Sayın Bakanımızın gösterdiği çaba ve emeklere tüm milletimiz şahittir. Rabbim tüm afetlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin.
 
Genel Başkanınızdan esinlendiğiniz fazlasıyla belli oluyor ki, öğretmenler Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekledikleri zaman gerçek öğretmen, doktorlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekledikleri zaman gerçek doktor, STK’lar ise Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekledikleri zaman gerçek bir STK oluyor sizin nazarınızda.
Şu unutulmamalıdır ki;
STK'lar demokrasimizin temel taşlarından olup Milli olan her meselenin muhatabıdırlar...
AK Parti’nin hükümetini, bakanlarını destekleyen bir öğretmenin öğretmenliğini kabul etmiyor, sivil toplum kuruluşlarının STK’ lığını kabul etmiyorsunuz. Örneğin TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı' nın “Kimyasal Silah” iftirasının ardından eski İstanbul İl Başkanınız Kaftancıoğlu, PKK elebaşlarından Mustafa Karasu ve CHP yetkilileri aynı saatlerde Fincancı' ya bir STK başkanı olarak sahip çıkıyordu.
Bugün geldiğimiz noktada Trabzon’da faaliyetlerine devam eden STK’ların İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ yu desteklemesinden ötürü sivil toplum kuruluşu olarak kabul etmeyişiniz ve görevlerini yapmaya davet edişinizden anlaşılıyor ki,
CHP desteklendiği zaman tarafınızdan STK oldukları kabul ediliyor, ancak aksi halde sizce STK olmaları mümkün değil.
Bu ne menem bir muhalefettir…
Siz Vatan Bayrak sevgisinden bahsediyorsunuz, Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu: Tüm KHK, FETÖ’cüleri serbest bırakacağız. Görevlerine geri döndüreceğiz diyor... Peki, Ömer Halisdemir'i şehit eden FETÖ’cü askerleri görevlerine geri döndürüp general mi yapacaksınız?
 
Öyle bir muhalefetsiniz ki, CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi ile Sezgin Tanrıkulu'nun PKK'lı teröristin cenazesinde çekilen fotoğrafları varken, HDP’ye Bakanlık verebiliriz diyen bir Milletvekiliniz varken, Şehidimizin cenazesiyle ilgili yaptığı paylaşımda hala PKK ile barışma mesajı veren Aykut Erdoğdu hala yanı başınızdayken, Başdanışman Tuncay Özkan’ın Demirtaş’a “o bir barış insanıdır” güzellemeleri hala zihinlerdeyken,  'Biz Türkiye'nin 25 eyalete bölünmesini, eyalet başkanlarının TBMM'ye gelmesini, özerklik hakkını, Türk ve Kürt iki kurucu unsurun tanınmasını istiyoruz' laflarını meclise taşıyan bir Engin Özkoç varken siz nasıl vicdanınız rahat bir biçimde şehit evladımız Eren Bülbül’ün ismini ağzınıza alıyorsunuz?
 
 
Vatan ve millet sevgisinden bahseden sizlerin milletvekilleri terörist cenazelerine katılmadı mı? Terörist sözcüsüyle sizin Genel Başkanınız buluşmadı mı? HDP ve PKK arasında ilişkiler ve bağlantılar gözler önünde iken “HDP’ ye Bakanlık verebiliriz” denmesinin ardından hangi bakanlıkları vermeyi tercih edersiniz? Amacınız TSK’yı HDP’nin eline vererek şanlı Türk ordusunu teröristlerin yönetimine bırakmak mı? Bu mu sizin vatan ve millet sevginiz?
 
PKK'nın TV kanallarına çıkıp , hükümetimizi eleştirmeyi marifet bilen
CHP Grup Başkanvekiliniz Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi Kur’an Kursları için açıklamalar yapmış, skandal ifadeler kullanarak Diyanet’in okul öncesi eğitimi için “Ortaçağ zihniyeti” demişti. Şunu unutmayın ki sizlerin karanlık plan ve düşünceleriniz
iman üzere yetişen evlatlarımızın ışığını söndüremeyecektir” ifadelerine yer vererek cümlelerini sonlandırdı.