İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Akgül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2019 yılı mahallî seçimlerinden bu yana her yıl tamamlanacağı söylenen Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere kara yolunun tamamlanması yılan hikayesine dönmüştür. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanının 2021 yılında “Yomra-Özdil-Yağmurdere yolunu bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz.“ sözüne rağmen Yomra-Özdil-Yağmurdere yolu halen daha tamamlanamamıştır. İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs konuyu TBMM’de dile getirmiş ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na soru önergesi vermişti. Milletvekilimiz Hüseyin Örs önergesinde ‘Verilen onca söze rağmen Yomra-Özdil-Yağmurdere karayolunun neden bitirilmediğini, bu yol ile ilgili yapılan ihalelerin akıbetinin ne olduğunu, 80 milyon TL bedelle ihale edilen bu yola 2021 yılında neden 4 milyon TL ödenek ayrıldığını ve bu ödenekle bu yolun bitilmesinin mümkün olup olmadığını’ sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise bu önergeye ‘Yomra-Özdil karayolunun 18.1 km uzunluğunda olduğu, bu yolun 9 km’sinin sathi kaplamalı tek yol standardında trafiğine açıldığı ve geri kalan kısımlarda ise iş programı doğrultusunda çalışmaların devam ettiği’ cevabını vermiştir. Bakanlık tarafından verilen cevaba baktığımızda Yomra-Özdil-Yağmurdere karayolunun dikkate alınmadığını görmekteyiz. Yomralı hemşerilerimiz yolun uzunluğunu değil ne zaman bitirileceğini merak ediyor. Ayrıca verilen cevapta ‘iş programı doğrultusunda çalışmaların devam ettiği’ söylenmiş. Belirlenen iş programı buysa yolun tamamlanması uzun yıllar daha süreceğe benziyor. Ödenek olmamasından ve siyasi hesaplardan dolayı Özdil karayolunun yapımı çok yavaş ilerliyor. 80 milyon TL bedelle ihale edilen yola 4 milyon TL ödenek ayrılırsa bu yol nasıl bitecek? Bu durum iktidar partisinin Yomra’ya verdiği değerin göstergesidir. 

Yomra-Özdil-Yağmurdere yolunun acilen tamamlanması gerekiyor.  Bu yol yaklaşık 10 bin kişinin sürekli kullandığı bir yoldur ve bu haliyle büyük tehlike arz etmektedir. Geçmiş yıllarda taş ocağından düşen taşlar nedeniyle 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, aynı sebeple birçok yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini de hatırlatmakta fayda var. Bu yolun tamamlanması için daha büyük olumsuzlukların yaşanması mı gerekmektedir? Daha iki gün önce çökme oldu, yola büyük kayaların düşmesi sonucu yol trafiğe kapandı. Bunlara rağmen Yomra-Özdil karayoluna ödenek ayrılmıyor, çalışmalar bir türlü bitmiyor. 

Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin ve hemşerilerimizin sorunlarının takipçisi olduk. Yomra-Özdil karayolu başta olmak üzere ilçemiz için elzem olan konuları hiç bir zaman siyasi malzeme yapmadık. Hep çözüm odaklı olduk. Yaptığı yollarla övünen Ak Parti’nin de Yomra’daki bu yol ile ilgili siyasi hesap yapmamasını bekliyoruz. Yol veya taş ocaklarında belediyemizin herhangi bir tasarrufu olmamasına rağmen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık yolun bitirilebilmesi için üzerine düşen görevi yapmakta ve gerekli mücadeleyi vermektedir. Özdil yolunda devam eden çalışmalar sonucu taş düşmesi, çökme ve yolların bozulması nedeniyle vatandaşlarımız mağdur olmasın diye belediye tarafından makine desteği verilmekte ve yol düzenleme çalışmaları da yapılmaktadır. 

Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu yolun tamamlanamamasının hiçbir geçerli sebebi olamaz. Yomra artık oyalanmamalıdır. Bu yol Yomra için son derece önemlidir ve bir an önce bitirilmelidir. İktidar partisi bu yolu bitirmese de hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Az kaldı. Yomra'dan Yağmurdere'ye kadar uzanan ve  Siyasi İşler Başkanımız, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Sayın Koray Aydın tarafından kara yolları ağına dâhil edilen Yomra-Özdil-Yağmurdere yolunu İYİ Parti iktidarında biz yapacağız."