ARAKLI BELEDİYE BAŞKANI RECEP ÇEBİ ''ÇOCUK İSTİSMARCISI EN AĞIR CEZAYI ALMALI''

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Araklı Belediyesinde çalışan bir sabıkalının Küçük bir Çocuğa itismar ettiği şeklinde yalan yanlış haberin doğru olmadığını Zanlının Araklı Belediyesinde değil Taşoren Şirkette çalışmakta olduğunu Soy Adının ne olduğunun önemli olmadığını yapılanın çok çirkin bir hadise olduğunu suçlunun gerekli cezayı alması için elinden geleni yaptığını Mağdur tarafın Avukat masraflarını dahi kendisinin ödeyeceğini söyleyerek bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duydu.

ARAKLI BELEDİYE BAŞKANI RECEP ÇEBİ'NİN O BASIN AÇIKLAMASI 
25.06.2015 tarihinde ilçemizde yaşanan çocuk istismarı suçu ile ilgili basın açıklamasıdır. Öncelikle İlcemizde yaşanan bu olayı şiddetle kınıyor, adli makamlardan en ağır cezanın verilmesini istiyorum.Olay günü sabah 9:00 sularında şahsımı Yeşilyurt beldesi eski muhtarlarından Cevahir Demiray arayarak yaşanan bu kötü olayın haberini vermiştir. Olayın detaylarını öğrenmek için hemen sorgulamaya başladım. Yeşilyurt önceki Başkanı ve Büyükşehir Meclis üyesi Hüseyin Kalaycı ve Yeşilyurt mahallesi Muhtarı Mustafa Demiray’ı arayarak bu işin en kısa zamanda araştırılarak adalete teslim edilmesi için çalışmalara başladım. Biraz önce saymış olduğum isimlerle beraber Selahittin Baycan, Hayrettin Baycan, Yeşilyurt eski muhtarı Aydın Köse ve mağdur’un amcası Ahmet Baycan ile hep beraber Araklı Emniyet Müdürlüğüne gidip suçlunun en kısa zamanda yakalaması için Emniyet Müdürlüğü ile istişarede bulunarak ve bizzat kendi personelimi toplayıp suçlunun Trabzon da yakalanmasını sağladım. Bu sayede suçlu çıkartılığını nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir.
Bu ahlaksız ve hiçbir şekilde kabul görmeyecek suçlunun ne ailemizle ne de belediyemizde hiçbir bağlantısı yoktur. Belediyemizin taşeron firmasında temizlik işçisi olarak çalışmaktadır. Taşeron firma işçilerinin adli sicil kayıtları ve adli tahkikatı taşeron firma tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple taşeron firma işçisinin adli sicil durumu hakkında bilgimiz olduğu, bu suçluyu kayırdığımızı iddia eden basın açıklamalarının hepsi asılsız ve yalandır. Böyle bir insanı evladı olsa kimse kayırmaz. Yaşanan bu olay neticesinde o gün taşeron firmaya ihtar çekilmiş ve işçinin iş akdi feshedilmiştir. 
Yaşanan bu olay sonrasında bu suçlunun en ağır cezayı alması için elimizden gelen seferberliği ve adli makamlara delil konusunda ne gerekiyorsa yardım etmeye hazırız ve bunu bir görev olarak biliyoruz. Mağdurun ailesi ile olayın başından itibaren beraber olup her türlü desteği verdim ve vermeye devam edeceğim. Bizzat şahsım mağdur’un ailesinin bütün avukatlık masraflarını karşılayarak kendilerine avukatlık hizmetini almalarını sağlayacağım.
Son olarak şunu belirtmek isterim ki be sadece Araklı Belediye Başkanı olarak Çebi sülalesinin değil tüm Araklı halkının Başkanı ve haklı oldukları her konuda en büyük destekçileriyim. Yaşanan bu kötü olayı ve olay sonrasında meydana gelen provokatörce tahrik olaylarını bir kez daha lanetliyor, kınıyor ve adli makamlar tarafından en ağır cezanın verilmesini temenni ediyorum.