Konuyla ilgili detayları AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu açıkladı. 

 İl Başkanı Dr. Mumcu, “Genel Başkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle başlattığımız kardeşlik ve kucaklaşma seferberliğimize yaz aylarında da Milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile tam saha pres yapmaya devam ediyoruz. Trabzon’un 18 ilçesinde hemşehrilerimizle yoğun bir şekilde bir araya gelmenin adımlarını atıyoruz. Bize üye olsun olmasın tüm hemşehrilerimizin gönlünde yer edinmek istiyoruz. Bu sebeple vatandaşlarımızın tamamıyla hasbihal edip, kucaklaşıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 130 bin üyemize ve aktif bir şekilde tüm seçmenlerimize ulaşıp, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sosyal ekonomik iyileştirme kararlarını tüm vatandaşlarımıza anlatmak üzere ilçelerimizde yaz aylarının en yoğun programlarını planladık. AK Parti Trabzon teşkilatı olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Yapılan programların neticesinde her bir Milletvekilimiz 1 ilçede en az 1 defa program yapması üzerine; 2022 Ağustos ayı içinde 
ilçe Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarımızın ve Belediye Başkanlarımızın da refakat edeceği 80 adet Milletvekili programı hazırladık. İlk defa oy kullanacak genç seçmenlerimizden, en yaşlı seçmenimize kadar tüm hemşehrilerimize ulaşıp gönüllerine dokunacağız inşallah. Programlar dahilinde sahada yapılacak ziyaretler sırasında, 
anlık çözüm gerektiren taleplerin bekletilmeden yerine getirilmesi sağlanacak. 2023’e kadar devam edecek bu süreçte çalınmadık kapı, konuşulmadık vatandaş bırakmayacağız. Saflarımızı sıkılaştıracak, kavlimizi yenileyecek, ahdimizi tazeleyeceğiz. 6’lı masa gibi hayalci değil, gerçekçi siyaset yapmaya devam ediyoruz. AK Parti’nin 20 yıllık icraatlarını hatırlatılarak, Dünyadaki sosyal ekonomik krizin ülkemize etkilerinin azaltılması için Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan 'ın çözüm getirici gayretlerini, icraatlarını anlatacağız. 
Dün olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla problemlerin yine AK Parti tarafından çözüleceğini güzel bir lisan ile vatandaşlarımıza anlatacağız” dedi. 

Teşkilatın çalışmalarına özen gösteren Dr. Mumcu, “AK Parti teşkilatları olarak milletimizin önce gönlüne sonra oylarına talibiz. Biz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesi altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gayret bizden tevfik Allah'tan..