Toplantıya partililer ile birlikte Ak parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoglu, İl Başkanı Sezgin Mumcu ve İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün diğer İlçe Belediye Başkanları ,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ve diğer İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Ak Parti İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu konuşmasında ; Öncelikle bizlerin davetini kırmayarak İl Danışma Meclisi toplantımıza katılan Kıymetli Misafirimiz, İstanbul İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’ye  şükranlarımı sunuyorum. Hoş Geldiniz Başkanım. 

Saygıdeğer DİVAN, Çok kıymetli İl yönetim kurulu üyelerim, İl Disiplin Kurulu, Demokrasi ve hakem Kurulu Başkanım ve yönetim kurulu üyeleri  ilçe Başkanlarım ve teşkilatları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Belediye Başkanlarım və Meclis üyeleri, Mahalle başkanlarımız, teşkilat mensuplarımız ve basınımızın güzide temsilcileri İl danışma meclisi toplantımıza hoş geldiniz.

Kıymetli dava arkadaşlarım 
Sevgili gençler 
Hanımefendiler, beyefendiler 
Konuşmama başlamadan önce sizleri AK Parti İstanbul İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin yakın zamanda vefat eden kıymetli annesi Huriye teyzemiz ve tüm ölmüşlerimiz için ruhlarına birer fatiha okumaya davet ediyorum…

Bizim bir Davamız var, Cumhurun iradesini güçlü kılmaya adanmış bir idealimiz var.. 
Çok güçlü bir Liderimiz var.. 

Değerli Dava arkadaşlarım, ülkemizin dönüm noktası olan 2023 seçimlerine 10 aydan az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında 2023 seçimlerinin önemine yaptığı vurguyu hep birlikte görüyoruz. Bizler teşkilatlar olarak 2023 seçimlerini sırtlayacak olan kadrolarız. 2023 seçimleri her zamankinden daha özverili daha disiplinli, daha azimli çalışmayı bizlere zorunlu kılmıştır.. Muhalefetin hangi masada toplandığı, Masayı kimin dağıttığı, masaya kimin gül uzattığı bizim asla gündemimiz olamaz.. 
Bizim gündemimiz, 21 yıldır olduğu gibi doğruları milletimizle paylaşmak olacaktır.. 
Gönlüne girdiğimiz insanların gönlünden düşmemek, Tevazu, Samimiyet ve Gayretle halkımızın içinde olmak ana gündemimiz olacaktır. 2023 seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olduğu gibi bu devletin kaderiyle özdeşleşen partimiz için de bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasını birlikte aşmak zorundayız. Özellikle Trabzon ve İstanbul arasında bizim köklü tarihimizden bu yana bir birlik ve beraberlik söz konusudur. En büyük örneği ise ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethi sonrası söylediği “Trabzon fethedilmedikçe İstanbul’un fethi tamamlanmış sayılamaz” sözüdür. İstanbul tüm islam alemi için önemli bir medeniyet merkezidir. İstanbul için de önemli olan medeniyet şehirlerinin başında ise Trabzon’umuz gelmektedir. 

STK larımızla, Hemşehri Derneklerimizle ve Gençlerimizle bugün gerçekleştireceğimiz programlarla Trabzon - İstanbul arasındaki gönül köprülerimizi daha da güçlendireceğiz inşallah.. Z kuşağı diyerek belirli bir kalıba sokulmaya çalışılan gençlerin ve davamıza gönül veren tüm genç kardeşlerimizin geçirdiğimiz 21 yıllık süreçte ki en büyük kazanımları özgüvendir. 
Bu milletin çocukları küresel rekabette ülkesinin yeterliliğine inanır hale geldi.. 
Bu ülkenin gençlerinin, çocuklarının, artık rol model alabileceği kahramanları var.. 
Bu büyük bir özgüven inşasıdır..

Genel Merkezimizin talimatları ile düzenlediğimiz #61günde100program mottosuyla ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve Milletvekillerimizin ilçe programlarını planladık. Tüm ilçelerimizi karış karış arşınlayarak vatandaşlarımızla bir araya geldik. Gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Gençlerimiz için, bize güvenen vatandaşlarımız için, geçmişimiz için… Bizler teşkilatlar olarak bu özveriyle hareket ediyoruz. Bu davanın sorumluluğu bunu gerektiriyor. Bu hepimiz için mecburiyettir. Çünkü üzerimize almış olduğumuz sorumluluk yalnız Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yaşayan Anadolu insanlarının değil bütün yok sayılan coğrafyalarda yaşayan mazlumların sorumluluğudur. Bu hassasiyetle birbirimize kenetlenmeliyiz. 

AK Parti sadece bir parti değil bir dava hareketidir.. 
Dava şuurunun en büyük göstergesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya arenasında dengeyi sağlamak için aranan bir lider konumunda olmasıdır. 
Bunun en son örneğini Bosna’da huzur ve güven ortamını bozmak isteyen ve orayı karıştırmak isteyen ülkelere bizzat giderek bu durumu önlemesidir. İkinci olarak Sırbistan Aleksandar Vucic bir konuşmasında, “Türkiye’ye saygı ve ilgi gösteriyoruz burada kendinizi evinizde gibi hissediniz. Herkesin Türkiye’ye gitmesini tavsiye ediyorum. Herkesin bu büyük ülkenin Erdoğan liderliğinde neler elde ettiğini görmesi gerektiğini düşünüyorum” sözleriyle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan övgü dolu sözlerle bahsetmiş ve Dünya liderine hak ettiği saygıyı göstermiştir. 

Kıymetli teşkilat mensuplarımız, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ifadelerini her birimiz işittik. Konuyla alakalı açıklama yapan bir diğer ittifak ortakları HDP'li Sırrı Sakık ise, “Birileri çıkıyor ‘cumhurbaşkanı’, bir diğeri ‘başbakan olacağım’ diyor. Kimin sayesinde olacak?" ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise 6’lı masadaki ortakları olan İyi Parti'ye: “HDP'yi meşru saymıyorsan onların katkılarıyla kazanılan belediyelerde görev almayacaksın” diyor. Bir diğer şaşılacak açıklama ise İYİ Parti'den İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun, “Bizim olduğumuz masada HDP olamaz” diyerek açıklama yapmasıdır. “Demirtaş’ı serbest bırakmak istiyorsanız bize destek verecesiniz” diyen Kılıçdaroğlu’nun yanında ye almak HDP ile beraber olmak değilmişçesine hareket ediliyor. Bizler AK Davanın erleri olarak terör örgütünün uzantısı olan bir partiye Bakanlık verilmesine, İç sesleri HDP diye haykırırken Dış sesleri CHP diyen zihniyete müsaade eder miyiz? 
Etmeyeceğiz inşaAllah… 

Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, “Bu adı altılı masa olan, nereye gideceği belli olmayan yapıdan hiçbir şey çıkmaz. Şu anda yaptıkları tek iş var; “Önümüzdeki toplantıyı kimin evinde yapacağız?”

Merhum Mehmet Akif şöyle diyor, dizelerinde:
"Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen
İki kazma kürek, iki de ırgat gerek,
Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen      
Bir Sinan, bir de Süleyman gerek!"

Bizim iktidarımız boyunca spordan sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan çevreye kadar birçok iyileştirme ve geliştirme adımlarını atmaktan geri durmadık. Yerli Aracımız TOGG, Kendi İHA ve SİHA’sını üreten, savunma sanayisi dahil olmak üzere birçok alanda dışa bağımlı olmayan bir Türkiye var artık. Yaptığımız işlerin yıkıcı muhalefet tarafından takdir edilmeyeceğini biliyoruz lakin şunu tekraren anlamış olduk ki;  Emeğe saygı ve hürmet sıradan değil  şahsiyetli karakterlilerin şahsiyetli muhalefet yapabilenlerin gösterebileceği bir erdemdir.
Hakkı teslim etmekte öyle!

Değerli dava arkadaşlarım gördüğümüz gibi bunlar yıkıcı muhalefet olmaya o kadar alışmışlar ki yapmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar. Ortak paydada buluştukları tek nokta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun dava bilincine sahip olan bizlerin karşısında durmaktır. Ancak bizler güçlü teşkilatlarımız ve çabamız sayesinde inşallah hiçbir zaman masa’nın oyunlarına karşı boyun eğmeyecek ve kazanan taraf olacağız. Ülkemizin önünü tıkayan zihniyetler ve o zihniyetlerin temsilcileri olan siyasi partiler Bizim davamızı ve dava şuurumuzu anlayamazlar. AK Parti Trabzon İl teşkilatına bu manada güvenimiz sonsuzdur. 

Değerli dava kardeşlerim 
Tarihte Yapmayı değil yıkmayı, bölmeyi, bozmayı, yok etmeyi düşünen ve icra edenler siyaset sahnesinden silinmiş, tarihin tozlu raflarında kaybolup gitmişlerdir.. 
Onun için tarih yapanları, yapıcı olanları yazar, güzel hatırlar ve güzel yazar. 
İnsanlar da hep hayırla yad eder.

Tarih, Recep Tayyip Erdoğan'ı da, AK Parti'yi de altın harflerle yazacaktır.. 
Bizler de o altın sayfada birer nokta, virgül, hece, kelime, cümle olmaya talip olmuşuz.. Rabbim samimi gayretlerimizi bereketlendirsin..
Bu duygu ve düşüncelerle il danışma Meclisi toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.