SİYASİ TARİHTE BİR İLK MEZAR BAŞINDA MİLLET VEKİLİ ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI 

Haber . Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Ak Parti Millet Vekili Aday Adayı Hakan Usta bu gün ilkleri yaşattı bizlere Adaylığımı açıklayacağım dedi bizi Boztepe Ali Şükrü Bey Parkına davet etti bide Gazeteci arkadaşalrla ne alakası var dedik ama gitmeyide ihmal etmedik Ahi Evren Caminde Cuma Namazımızı eda ettikten sonra parka geldik baktık ne görelim Hakan Usta ve ekibi Ali Şükrübey'in mezarı başına inmişler birde İmam Çağırmışlar kuran okuyacak dediler ne alaka dedim bizde böyle biz MGV den yetiştik dedi.İşte Hakan Usta'nın mezar başındaki o açıklamalrı 

Değerli Hemşerilerim ve Basınımızın kıymetli mensupları. Öncelikle hepinizi selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlamak istiyorum EsselamuAleyküm. Kıymetli Kardeşlerim Fatih’in Fethettiği, Yavuz’un Yönettiği, Kanuni’nin Doğduğu, Ali Şükrü Beyin Şehri Trabzon’umuz için Ak Parti Trabzon Milletvekilliği Aday Adaylığımızı açıklarken bizleri yalnız bırakmayıp geldiğiniz için teşekkür ederim.
Yeni Türkiye’nin sağlam idareci, ileriyi gören, heyecanlı, cesur, aktif yöneticilere ihtiyacı vardır. Paylaşımcı, halkını düşünen, genç, girişimci kadroların ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacağı bir gerçektir.
Bu bağlamda gönlümüzü, kucağımızı açarak bu kutsal mücadelenin ortasına atılmaya karar verdik.
Millet olarak tarih sahnesinde var oluşumuzdan bu yana hep en iyiyi, en faydalıyı bulduk ve seçtik. Demokrasiyi hep önde tuttuk. Sıra gelince de bu kutsal görevi devretmesini bildik. Bu orta Asya’da da böyleydi, Anadolu’da da böyle oldu.
Akif’in ifadesiyle ‘’ O, benim milletimin yıldızıdır, parlayacak. ‘’ dediği bayrağı canımız sağ oldukça parlatmaya yemin etmişiz. Kan, barut, ölüm kokan bu coğrafyada binlerce asırlık parlayan ülkemizi aynı şevk ve heyecanla yaşatmaya devam edeceğiz. Herkesin, gıpta ve kıskançlıkla baktığı, imrendiği bir ülke olmaya devam edeceğiz. Bu başarı bizim milletimizindir, öyle olmaya devam edecektir.
Her milletin kaderinde kaderini değiştiren önemli olaylar vardır. Bu o milletin tercihleriyle alakalıdır. Yakın tarihimiz bize gösteriyor ki halkımız ülkemizinilerlemesi yolunda tercihlerinde hiç yanılmadılar. İşte bu amaçla bu güzelliğin içinde olmak istedik. İstedik ki heyecanımız, genç olmamıza rağmen birikimimiz, hizmet aşkımız, ülkemiz için Trabzon’umuz için feda olsun.
Değerli Hemşerilerim,
Biz Fatih’in genç yaşta gösterdiği dirayeti ve yeteneği unutmadık. Kendisine verilen görevi nasıl paylaştığını ve bu yola cihan imparatoru oluşunu, İstanbul’u ve gerek havasıyla gerekse suyuyla Türkiye’mizin inci şehirlerinden olan Trabzon’umuzu fethedişini unutmadık. Onlar bizlere örnek oldu, lider oldu. Bizlere böyle bir fırsat verilirse gönül heyecanımız ile elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın, olmamalı.
Milletimizin kurtuluş savaşı bence ekonomik savaşıdır. Milli gelir ile refah seviyesi ile sosyalleşmesi ile Avrupa’da layık olduğu yeri ile dışarıda kazanacağı saygınlık ile bu kurtuluş savaşı kazanılacaktır. Bu savaşta yer almak istiyoruz. Bu mücadelenin içinde olmak, buralara kadar gelmenin mutluluğunu ve sorumluluğunu tatmanın hazzını yaşıyoruz. Daha büyük teveccühler bizi halkımıza hizmet için mutlu edecektir. İnanalım ki elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Başta Ak Partimizin Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Ustamız Recep Tayip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Hocamız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yani milletin hizmetkârı olanların yolunda yürümeye devam edeceğiz. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkes için elimizden geleni en iyi şekilde sonuçlandırmaya çabalayacağız.
Değerli Hemşerilerim, Basınımızın kıymetli mensupları,
Ben zaman geldiğine ve halkımız için Trabzon’umuz için daha iyi çalışacağıma inanıyorum. Eğer bu kıymetli göreve layık görülürsek, ülkemizin yönetiminde millettinhizmetkârı olma şerefine nail olursam bir canım var oda halkımız için feda olsun diyorum.
Bu düşünce ile çıktığımız bu yolda tüm paydaşlarıma, halkımıza, bu ülke için bir çivi bile çakanlara sevgi ve saygılarımı sunarken, Mehmet Akif Ersoy’un bir şiiri ile sözlerime son vermek istiyorum.
‘’ Konuşmak Bir Man İse, Susmak Bin bir Mana.
Herkes konuşmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.’’
Hepinizi Allaha emanet ediyor, Gazamız mübarek Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum.

13 Şubat 2015
Trabzon 1. Milletvekili Ali Şükrü Beyin Kabristanlığından