KTÜ'nün 63.'üncü Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı   

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin kuruluşunun 63’üncü yıldönümü nedeniyle Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, öğretim üyeleri ve üniversite personeli katıldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Mayıs ayında Trabzon Üniversitesi ismiyle yeni bir devlet üniversitesinin daha kurulduğunu anımsatarak, “Böylece KTÜ bünyesinden 6'ncı üniversite doğmuştur. Bu ayrışmadan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 12 fakülte, 6 enstitü, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu birimlerde 2 bin 51 akademisyen, 3 bin 374 idari personel çalışmaktadır. Üniversitemiz, bin 182 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 42 bin 368 öğrenciye eğitim veren, 210 bin 322 mezunu olan köklü ve büyük bir kurumdur” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, eğitimli insan ve üniversitelerin önemine dikkati çekerek, "Yaşayanlar olarak şahidiz ki KTÜ, kurulduğu günden bugüne bu vazifesini en iyi şekilde yapmaya çalışan ve bu konuda başta gelen üniversitelerimizden birisidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KTÜ 2017 Yılı Akademik Ödülleri kapsamında fen ve mühendislik, eğitim, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri ilimler alanlarında dereceye giren öğretim görevlilerine belgeleri verildi.

Öğrenci ödülleri kategorisinde ödüle layık görülen Eczacılık Fakültesi öğrencisi Mona Khorshidtalab’a plaketini TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu verdi. Başkan Hacısalihoğlu ayrıca 40 ve üzeri hizmet yılını tamamlayan Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Uzman’a da plaketini takdim etti.