Coşkun Aral 7.Mizahi Yapıtlar Sergisine Katıldı 

Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 7. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisinin açılışını ünlü savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral yaptı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Fotoğrafevi Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin destekleriyle Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 7. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi sona erdi.
 
15-17 Mart tarihleri arasında yapılan serginin açılışını TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Adayı mimar Salih Akyüz, ünlü savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay, Trabzon Sanatevi ve Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç birlikte yaptılar.
 
Sergiye büyük ilgi gösteren sanatseverlerin ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşen açılışta 33 sanatçının karikatür, fotoğraf ve satirik heykellerden oluşan 80 eseri yer aldı.
 
Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve ünlü savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın birer konuşma yaptığı sergide; mizahın gücüne ve karikatürün etkisine dikkat çekildi. Karadeniz insanının mizahla barışık olan yüzüne ve kendisine has özgüvenine vurgu yapıldığı sergide ayrıca kentin kültürel mirası olan mizahın yerelden çıkarılıp ulusala ve hatta uluslararası boyutlara taşınması ve desteklenmesi istendi.
 
Açılışta bulunan katılımcılara geçen yılın sergilenen eserlerinin yer aldığı 6. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisi kataloğu ücretsiz dağıtıldı.