Avrasya Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu 


Haber : Muzaffer Beşinci  www.trabzonhaber24.com  

 TTSO, Odasınında mütevelli heyetinde bulunduğu ve kuruluşuna büyük destek sağladığı Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Üniversite bin 760 öğrenci daha mezun verdi.

Yomra Jimnastik salonunda saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ömer Yıldız, Mütevelli heyet üyeleri, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ve Fakülte öğretim üyeleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi çok sayıda davetli ve öğrenci aileleri katıldı.

BAŞKAN EREN VE HACISALİHOĞLU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özel Ödülünü kazanan Öğretim Görevlisi Cansu Demirkale’ye sertifikasını birlikte verdiler. Rektörlük Özel Ödülünü kazanan Kubilay Çetinkaya’da ödülünü TTSO Başkanı Eren’den aldı.
Mezun öğrenciler adına konuşan okul birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Sinem Albayrak Atatürk’ün kurduğu Türkiye’ye ve kendisini yetiştiren ailesine ve Avrasya Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür ederek bundan sonra başarılı olmak için çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan aydınlık yarınlar için Avrasya üniversitesi kimliğinizi onur duyarak taşıması temennisinde bulunduğu öğrencilere, “Kendinize arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın. Sizlerin hür ve bağımsız bir toplumun yaşatılmasında katkınız olsun” sözleriyle hitap etti.

“Geleceği düşleyin ve düşlerinizi gerçekleştirin” nasihatinde bulunan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ömer Yıldız “ Avrasya Üniversitesini kurarken bizlerde büyük bir düşle yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada sizlerle o büyük düşlerle hızlı gelişim sürecini yaşamanın bir kez daha gururunu yaşıyoruz. ”şeklinde konuştu.

ATATÜRK’E DİL UZATANLAR VAR

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 ay önce Azerbaycan'a gittim. Haydar Aliyev'in neredeyse her yerde olduğunu gördüm. Bizim devletimizin kurucu Atatürk’e dil uzatanlar var. Onları lanetliyor ve kınıyorum. Her zaman saygılı olmak zorundayız. Cumhuriyetimize, devletimize, bayrağımıza sahip çıkacağınıza inanıyorum. Avrasya’ya verilen destek Trabzon’un Ülkenin önünü daha fazla açar. ”dedi.

Dünya artık bir yarış içinde olduğuna vurgu yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Master doktora 1 yabancı 3 yabancı dil var. Bilim ve teknolojide yarışmak var. Vizyonu yerde bırakmayalım.” sözlerine yer verdi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da öğrencilere hitap ettiği konuşmasında hiçbir zaman ümitsizliğe karamsarlığa yer vermemelerine dikkat çekerek, “ O kadar engel sıkıntılar çıkacak ki bu milletin size olan güvenini her zaman aklınızda tutarsanız aşamayacağınız engel yoktur. Allah yolunuzu açık etsin. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın. Vazgeçmeyin. Muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızda olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mezuniyet kütüğüne plaka çakılması, başarı belgeleri ve ödüllerin verilmesi ile sürdü. Mezunlara diplomaların verilmesinin ardından coşkuyla mezuniyet andı ve kep atma töreni gerçekleştirildi.