Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının 2020 yılından itibaren her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste (Version 4) 10 Ekim 2022 tarihinde,  bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Liste hazırlanırken alanında en az 5 makale yayınlamış yaklaşık 9 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi ve Trabzon Özel İmperial Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Erem, 3. kez “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı gösterdi. 
Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında,  2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi “Kariyer boyu etki” ve “Yıllık etki (2021 yılı çalışmalar)” olarak iki kategoride listelendi. Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen; nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, yazarın çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı. "Kariyer boyu etki" kategorisindeki sıralamada  listeye KTÜ Tıp Fakültesinden sadece Prof. Dr. Cihangir Erem girdi. 
Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan Kariyer boyu etki kategorisindeki sıralamada 195 bin 605 bilim insanı içerisinde Türkiye’den 897, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) ise 16 öğretim üyesi yer aldı. Dr. Cihangir Erem, bu listede Türkiye sıralamasında 160. ve KTÜ sıralamasında 3.oldu. Kendi araştırma alanında ise dünya sıralamasında 1604. ve Türkiye sıralamasında ise 3. olma başarısını gösterdi. Türkiye’de Endokrinoloji ve Metabolizma Alanında uzman olan sadece 3 akademisyen listeye girmeye hak kazandı. . Dr. Cihangir Erem, Türkiye’de Tıp Alanında listeye giren 95 kişi arasında 29. sırada yer aldı. 

Bilim insanlarının sadece “2021 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede ise, yüzde 2’lik dilime giren 200 bin 409 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1203 öğretim üyesi girerken, bu listede KTÜ’den 23 öğretim üyesi yer aldı. Dr. Cihangir Erem, bu listede Türkiye sıralamasında 309. ve KTÜ sıralamasında ise 6. oldu. Türkiye’de Endokrinoloji ve Metabolizma Alanında listeye giren 3 bilim insanı arasında 2. sırada yer aldı. 
Art arda 3 yıl boyunca her yıl böyle çok önemli bir listede yer almanın kendisini çok mutlu ettiğini ve büyük bir onur duyduğunu ifade eden ve başarıya giden yolda zamanı çok iyi değerlendirme, belli bir plan-program dahilinde ciddiyet, azim ve kararlıkla disiplinli çalışmanın çok önemli ölçüler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cihangir Erem, Doğu Karadeniz Bölgesinin ilk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı ve profesörüdür. 1995 yılından itibaren Doğu Karadeniz Bölgesinde ilk defa Diyabetes Mellitus (Şeker Hastalığı), Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon), Hiperlipidemi (Kanda Kolesterol Yüksekliği) ve Guatr hastalıklarının toplumdaki sıklığını ve risk faktörlerini, kurucusu ve yöneticisi olduğu araştırma grubu ile (Trabzon Endocrinological Study Group) araştırmıştır. Yaklaşık 20 yıldır devam eden bu araştırmalar gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı (uluslararası) ciddi ve saygın bilimsel dergilerde yayınlanmıştır.
Dünya çapında üst düzey bilim insanın yer aldığı herkese açık veri tabanına ve listeye https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4 adresinden ulaşabilirsiniz.