İBRAHİM SAĞIROĞLU ; HER ŞEY BADE BEBEK İÇİN 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Erasmus Hastanesi'nde ilik nakli bekleyen Trabzon Yomralı olan 4 yaşındaki Bade Çakır için hemşehrileri seferber oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Erasmus Hastanesi'nde ilik nakli bekleyen 4 yaşındaki Bade Çakır ve ailesine geçtiğimiz hafta "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunmasının ardından minik Bade için girişimler sürüyor.
Trabzon Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Bade bebeğe uygun kök hücrenin bulunması için seferber olduklarını belirterek uygun donörün bir an önce bulunması için dua ettiklerin söyledi. Konuyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini aradığını belirten Sağıroğlu, "Yomra'daki hemşehrilerimizle birlikte Bade bebeğin tedavisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızın Hollanda ziyareti sırasında aslen Yomralı olan minik Bademiz için kök hücreye ihtiyacı olduğunu belirttiler. Bununla ilgili daha önce yapılan çalışmalarda ilgili donör bulunamamış. Sayın Başbakanımız, sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu, bana ulaştı. Ben de Kızılay Başkanımızla görüşerek Yomralı arkadaşlarımızı getirdik. Bu çalışmaya birkaç gün daha devam edeceğiz. İnşallah hem Bade bebeğimizi hem Türkiye genelinde kök hücre bekleyen diğer hastalarımıza yardımcı olacak bir sonuca ulaşırız. Ulaşırsak hem Kızılay teşkilatı çalışanları olarak hem de Yomra ilçemiz olarak bundan büyük mutluluk duyacağımızı ifade ederim" diye konuştu.
Bade bebeğe uygun ilik için kan vermek için Trabzon Kızılay Kan Bağış Merkezi'ne gelen Yomralılar, Bade Çakır'ın sağlığına kavuşması için yardımcı olmak istediklerini ve uygun iliğin bulunması için de duacı olduklarını söylediler. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Hollanda ziyaretinde eşlik eden Sare Davutoğlu, kan kanseri nedeniyle 4 aydır Erasmus Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 4 yaşındaki Bade Çakır'ı ziyaret ederek Küçük kızın annesi Esra ve babası Muhammet Çakır'a "geçmiş olsun" dileğinde bulunmuştu.