BÜYÜKŞEHİR'DEN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı il genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattı. Kış sezonu boyunca devam edecek olan çalışmalar kapsamında ilçelerin sahil alanları elden geçirilerek müsait olan alanlar ağaçlandırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaklaşık iki aydır sürdürdüğü çalışmalar kapsamında şu ana kadar Trabzon il genelindeki yol kenarları ve yeşil alanlar içerisine 764 adet fidan ve 5 bin 99 adet çiçekli çalı türü dikimi gerçekleştirildi. 2015 yılında ise toplamda bin 500 fidan ile 10 bin çalı türü dikimi yapıldı.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sahil bandındaki ağaçlandırma çalışmalarının kış sezonu boyunca devam edeceğini ifade ederken, “Tüm ilçelerimizin sahil bandını elden geçirerek müsait alanları ağaçlandırıyoruz. Vatandaşlarımızın yapılan bu çalışmalara sahip çıkmalarını istiyoruz. Ülkemizin en yaşanılabilir şehri olan Trabzon’umuzu daha da ileri noktalara taşımak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.