BUNU'DA YAPTILAR SAĞLIK OCAĞINI SOYDULAR

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Araklı Sağlık Ocağı’na gelen doktor ve personeller kuruma ait kağıt ve madeni para, bilgisayar, ilaç, tıbbi malzeme, resmi kurum belgeleri ile birlikte güvenlik kamerasının çalındığını fark etti. Durumun polise bildirilmesinin ardından, Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlattı. İlçede 40 gün önce devreye giren MOBESE kameralarını incelemeye alan polisler, şahsın Arsin nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki R.K. olduğunu tespit etti. Olayı titizlikle araştıran ekipler, MOBESE kameraları ile birlikte tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda R.K.’nın yerini tespit etti.

 DOKTORLARIN BİLGİLERİNİ İÇEREN CD’LERİ DE ÇALMIŞ

Bulunduğu yer tespit edilen R.K., Sağlık Ocağı’ndan çaldığı 200 TL miktarındaki kağıt ve madeni paralar, bir adet bilgisayar, bir adet güvenlik kamerası, çok sayıda kanser ve tansiyon ilacı, bir adet tansiyon aleti ve çok sayıda çeşitli tıbbi alet ve içerisinde 32 doktorun bilgilerini içeren CD’lerle ve kuruma ait resmi belgelerle birlikte yakalandı. Evde yapılan aramada, şahsın Arsin Jandarma Bölgesi’nde daha önceden bir işyerine yönelik gerçekleştirdiği hırsızlık olayındaki çok sayıda sigara ve eski Türk Lirası banknotları da bulundu.

 10 GRAM ESRAR ÇIKTI
Çaldıkları malzemeler ile birlikte yakalanan R.K.’nın üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulundu. Kullanıma hazır 3 farklı paket içerisinde 10 gram esrar ile birlikte bir adet kesici alete el koyan ekipler yakaladıkları R.K.’yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan R.K. ifadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edilecek. Buradaki ifadesinin ardından ise mahkemeye çıkartılan R.K. tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi.