Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu'ndan Deniz Bartu'ya Destek 

 4 yıl önce, 29 yaşındayken yumuşak doku kanserinden yaşamını yitiren öğretmen Damla Akar Menteşe'nin oğlu 3 yıldır lösemiyle mücadele etmekte olan Deniz Bartu  6 yaşında. 

Doktorların, 3 ay içerisinde donör bulunmaması halinde hayati fonksiyonlarının tehlikeye gireceğini belirttiği Deniz Bartu için yakınları harekete geçti, sosyal medyadan çağrı yaptı. Binlerce takipçiden karşılık bulan çağrı, kampanyaya dönüştü. Bağışçıların, illerdeki Kızılay şubelerine giderek doku tipinin belirlenebilmesi için kan bağışında bulunmaları istendi.
Akçaabat ilçesinde 2 çocuk annesi, öğretmen Damla Akar Menteşe 4 yıl önce yumuşak doku kanserinden yaşamını yitirdi. Ölüm acısı yaşayan aile, 14 Şubat 2016'da, Menteşe'nin oğlu Deniz Bartu'ya da annesi gibi kanser teşhisi konulmasıyla bir kez daha yıkıldı. Yaklaşık 3 yıldır lösemi tedavisi süren ve doktorların 3 ay içerisinde donör bulunmaması halinde hayati fonksiyonlarının tehlikeye gireceğini belirttiği Deniz Bartu için yakınları harekete geçti, sosyal medyadan çağrı yaptı. Binlerce takipçiden karşılık bulan çağrı, kısa sürede kampanyaya dönüştü.
Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde çağrılar üzerine, kök hücre bağışı kampanyaları başlatıldı. Bağışçıların, illerdeki Kızılay şubelerine giderek doku tipinin belirlenebilmesi için kan bağışında bulunmaları istendi. Ailesi, Deniz Bartu'nun sağlığına kavuşabilmesi için uygun donörü umutla bekliyor. Hasta Yatağında donör beklemekte olan Deniz Bartu'ya bir destekte Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'ndan geldi.  Deniz Bartu'yu hasta yatağında ziyaret eden Milletvekili Ayvazoğlu ziyaret sonrası Deniz Bartu için çağrı yapmayı da ihmal etmedi. 

BAHAR AYVAZOĞLU ; 
Bugün Deniz Bartu'nun yanındaydık. Küçük yaşının sırtladığı büyük sınavı tek başınaverebilmesi zor. Ama şu an bu paylaşımı okuyan sizlerin tek bir gününün yarım saatini donör olmak için ayırabilmesi ile mümkün. Bu yatakta yatan sizin oğlunuz, kızınız, torununuz, yeğeniniz olabilirdi. Madem ki artık Deniz Bartu'dan haberdar oldunuz, şu vakitten sonra o sizin de oğlunuz, kızınız, torununuzdur. Bilmek ve duymak vebalin ilk basamağıdır. Ve işte şimdi okumakta olduğunuz bu paylaşımla bu basamağa adım atmış oldunuz. Sıra diğer basamakta ki; o da boynumuzun borcudur. Binlerce çocuk siz yarım saatinizi ayırın diye bekliyor. 
İnsan kainatın özüdür. Bir insanı yaşatmak tüm evreni yaşatmak gibidir.

Haydi Trabzon, Haydi Türkiye