14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Trabzon da Kutlandı

Haber : Muzaffer Beşinci   www.trabzonhaber24.com  

“Bölge Olarak Kan Bağışı Konusunda Rekor Kırsakda Çalışmaya Devam “

Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve Trabzon Kan Merkezi tarafından Panagia Otel’de düzenlenen ‘14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’  Valimiz Yücel Yavuz ve Hanımefendi Şengül Yavuz, kurum çalışanları ve kan bağışçılarının katılımıyla kutlandı. Trabzon Panagia Oteldeki Törene Vali Yavuz,Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar ,Trabzon Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Akkaya ,Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Dila Baran ,Trabzon Kızılay Başkanı Prof.Dr.Durmuş ,Kızılay İlçe Başkanları ile Donerler katıldı. 

Tören de ülkemizde kan ihtiyacının karşılanmasını sağlayan tüm bağışçılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Yücel Yavuz “Ülkemize katkı sağlamak için gerektiğinde canını feda eden bir milletin fertleri olarak olmazsa olmazlardan biriside gerektiğinde Kan bağışı yapmaktır. Kan bağışçısı olmak bir bilinç ve duyarlılığın  göstergesidir. Türk Kızılayı ve onun bünyesindeki Kan Merkezleri sadece ülkemizde değil dünya genelinde kendisini ispatlamış,güvenilir, yaptığı işin hakını veren bir teşkilat olarak ülkemizin gururudur. Türk Kızılayı milli duygu ve düşüncesiyle başta milletimize ve genelde tüm insanlık için çalışan muhteşem bir kuruluştur. Bu manada tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi. 

Doğu Karadeniz  Bölge Kan Merkezinin kan bağışının organize edilmesi konusunda çok büyük bir başarı gösterdiğini belirten Vali Yavuz “Artık sağlık  sektöründe ambulans helikopterlerimiz, hastanelerimizle mekanizmalarımız çok iyi çalışıyor. Önceden Avrupaya imrenirdik. Yeni sistemimizle  artık onlar bize imreniyor. Günümüzde hastanelerimiz  hiç bir hasta yakınına zahmet vermeden  Kızılay Kan Merkezleri üzerinden çok kolay kan bulup kan ihtiyacını layıkıyla karşılıyor. Bölge olarak kan bağışı konusunda rekor kırsak da  kan bağışlarının daha iyi olması için hepbirlikte daha çok gayret göstermeliyiz .Kan Bağışı için her zaman duyarlı vatandaşlarımıza ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

15 Temmuz haftasının senei devriyesinde Türk Kızılayının da etkinliklere katılacağını söyleyen Vali  “Ülkemizin yaşadığı sıkıntıları tekrar tekrar hatırlatacağız. 15 Temmuz’u Unutmadık,Unutmayacağız,Unutturmayacağız. Bu konuda duyarlılığın artırılması için her kurum faaliyet yapıyor. Türk Kızılayımız da bu konuda üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaktadır.” dedi. 

Törende kan bağışında bulunan 6 bağışçıya plaket, 35 kez kan bağışında bulunan  25 bağışçıya altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 25 bağışçıya gümüş madalya , 10 kez kan bağışında bulunan 426 bağışçıya ise bronz madalya takdim edildi.