Vasfi Kurdoğlu ; Kurtuluşun Adresi CHP'dir 

Halkın her kesimizden büyük memnuniyet ve ilgi gören efsane Başkan Vasfi Kurdoğlu Arhavi Belediyesi’ne CHP’den aday adayı oldu. Ekonomi çöktü, ükümet üretmediği gibi var olanları da mirasyedi gibi satıyor. En son şeker fabrikalarına kadar sattılar diyen Vasfi Kurdoğlu, “Türkiye Cumhuriyetini kuran ve necip Türk Milletini kurtaran siyasi irade yani Cumhuriyet Halk Partisi yine kurtuluşun adresidir. Atatürk Türkiye’si için çağdaş ve modern bir Arhavi için aday adaylığımı açıklar açıklamaz büyük destek gördüm” dedi. 
2 dönem Arhavi'de Belediye Başkanlığı yapan Vasfi Kurdoğlu Arhavi'nin iyi yönetilmediğini çağdaş bir Arhavi için herkesimin büyük bir desteğini aldığını ve Arhavi'yi hakettiği yapıya kavuşturmak için göreve talip olduğunu belirtti. CHP’den Arhavi Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Vasfi Kurdoğlu, 70'li yıllarda küçük İstanbul, küçük Paris olarak nitelendirilen Arhavi'nin gerekli atılımları yapamamasından ve geri kalmasından şikayetçiolduğunu belirtti. Bizim isimlerle bir derdimiz yok diyen Kurdoğlu, “Biz Arhavi'ye çağ atlatacağız. Adına yakışır güzellikleri memleketimize getirip, işsizliği, göçü önleyip Arhavi'ye can katacağız. Projelerimizle atılım yapacağız. 1994-2002yılları arasında Arhavimize kazandırdıklarımız ortada. Bunu da yeterli görmüyoruz. Tecrübe ve birikimlerimizle daha çok çalışıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi memleketimizi muasır medeniyetler seviyesine getirmek için çok çalışacağız ve hep birlikte başaracağız” dedi. 
ÜRETMEDİLER, OLANLARI DA SATTILAR
Ülkemizin ekonomik durumu ortada çok kötü yönetiliyoruz diyen Kurdoğlu, “Hükümet üretmediği gibi var olanları da mirasyedi gibi satıyor. En son şeker fabrikalarına kadar sattılar. Şimdi satacak birşey kalmadı. Ekonomi çöktü. Üretmeyen toplum bağımlı kalmaya mecburdur. Bizde Arhavi Belediyesinde üretim yapacağız. Yaptığımız yatırımlarla işsizliği ve göçü önleyeceğiz. Esnafımıza sahip çıkacağız. Kimseye bağımlı kalmayacağımız gibi yeni işler, yeni ekonomik girdilerle Belediyemizi, Arhavimizi kalkındıracağız.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURTULUŞUN ADRESİ
Türkiye Cumhuriyetini kuran ve necip Türk Milletini kurtaran siyasi irade yani Cumhuriyet Halk Partisi yine kurtuluşun adresidir. Atatürk Türkiye’si için çağdaş ve modern bir Arhavi için aday adaylığımı açıklar açıklamaz gerek iş adamlarımızdan gerek sanatçı ve sanayici dostlarımızdan, gerekse kıymetli hemşerilerimden kısacası halkın her kesiminden büyük destek aldım. Beraber çıkacağımız bu yolda seçimi kazanacağız ve kazanan Cumhuriyet kenti Arhavi olacaktır” ifadelerini kullandı.