İYİ Parti Trabzon’da Adayını Bakın Nezaman Açıklıyor 

İYİ Parti’nin kuruluşunun 1. Yıl dönümü dolayasıyla Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İl Başkanlığında bir basın açıklaması düzenledi. İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ile partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Kuvvetli, “ ötekileştirme ve kutuplaştırma atmosferinden beslenen hakim siyasi güce karşı cesur yüreklerin mücadelesi 24 Haziran seçimlerinde ilk meyvelerini verdi. 

Yüzde 10 oy ve hali hazırda 40 vekille mecliste temsil edilen partimiz bundan sonraki süreçte girdiği ilk seçimi sıçrama tahtası olarak görmektedir ve her şeyden önce bilinmeli ki biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. 

1 yılın sonunda her türlü yıldırma ve yorma faaliyetlerine karşı açık yüreklilikle vurgulamak isteriz ki, dünden daha güçlü ve yarın için daha inançlıyız. Toplumsal fayda iç güdüsüyle kurulan ve siyasetin ortak paydasının toplum olduğunu ısrarla vurgulayan partimiz her geçen gün daha da büyümekte ve daha çok insan için bir seçenek olarak görülmektedir” dedi. 

Kuvvetli, “Milli korkuyla yönetebilirsiniz, böyle düşünebilirsiniz ancak korkuyla doyuramazsınız, enflasyon baskısını görün dedik... 

Sağır sultan duydu ama mesele saraylardaki sultanlara duyurmak, duyuramadık ve milletimizin gereğini yapacağına olan inancımıza sığındık. 

Bugün partimizin kuruluş logosunda da vurgulanan sekiz çizgiyle anlatılmak istenen değerlerin daha bir değer kazandığı süreci yaşıyoruz. Umut, kararlılık, gelecek, adalet, bilgi, zenginlik, cesaret ve medeniyet toplumumuzun siyasi reçetesidir” ifadelerini kullandı. 
2019’da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adayları ile ilgili gelen soruya cevap veren Kuvvetli, “Aday müracaatlarını şuanda biz alıyoruz, değerlendiriyoruz. Kasım’ın ilk haftasında Büyükşehir Belediye Başkanını açıklayacağız. Bugün itibariyle müracaatlar devam ederken isim vermek doğru değil. Yoğun bir talep var. Hem Ortahisar’da, hem ilçelerde, hem Büyükşehir’de, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için. Onları değerlendiriyoruz arkadaşlarla. Ekonomik olarak geride olan bir siyasi parti olduğumuz için adaylarımızı bir an önce açıklayıp yol alacağımızı düşünüyorum. Onu da Büyükşehir ile başlayacağız. Öyle zannediyorum onu da Kasım’ın ilk haftası açıklayacağız” dedi.