Günlerdir ibretle CHP Trabzon’da ki sorunları izliyorum..
Sessizliğimi koruyacaktım lakin sokakta insanlar CHP’yi olduğundan farklı konuşmaya başlayınca dayanacak gücüm kalmadı.. Cumhuriyet Halk Partisi bizlere Atalarımızın mirası çocuklarımızın emanetidir.
İl Başkanı Zimmetine para geçirdi yönetim üstünü örttü şeklinde çıkan söylentiler döneminde Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. O dönemi bire bir yaşadım. İlk olarak şunu söyleyeyim bu dönemde CHP’li olmak zordur hele hele yönetim kadrolarında olmak çok büyük bir fedakarlıktır. Kişi ayrımı yapmadan ülkemizin bu zor dönemlerinde elini taşın altına sokan tüm değerlerimize teşekkür ediyorum. Gel gelelim konumuza Para ortada yok deniliyor CHP Genel merkezinde idari işlerden sorumlu bir Genel Başkan Yardımcılığı vardır konu iletilir gerekenin yapılması beklenir. Bu tarz konular hassasiyet ister basın önünde günlerce tartışmak gemileri gemiciliklere dönüştüren milyon dolarları bir gecede hiç eden iktidarın ekmeğine yağ sürmektir.. Bu konunun bu kadar nasıl büyüdüğünü anlamak mümkün değildir. Çok basit bir şekilde çözülebilecek bir konu aylardır Trabzon kamuoyunun önünde tartışılıyor ve partimizin AĞIR TOPLARI sessiz kalıyor!!! Yazıktır yazık.. 
Yönetimler eleştirilir...
Bir üyenin henüz ihraç edilmemesine rağmen hakları elinden alınıyorsa eleştirilir.
Seçimlerde il genelinde oylarımız düştü neden engel olamadınız diye eleştirilir.
Koskoca Trabzon da 6 aday nasıl bulunamadı diye eleştirilir.
Seçilirken verilerin sözler tutulmadıysa eleştirilir.
İl ilçe danışma kurulu toplantılarına yönetim sayıları kadar insan geliyorsa eleştirilir.
Yerel seçimlere gidiyoruz adayları örgüt mü genel merkez mi belirleyecek henüz belli değilse eleştirilir.
1 yılda eylemin etkinliğin yoksa eleştirilir.
....
Ama eleştirinin sınırı vardır kimse kişilik haklarına saldırı yapamaz. Kişiler üzerinden partimizi yıpratamaz. Güzide Önsel Uzun başarılı bir il başkanı mı değil mi farklı bir konudur. Benim bildiğim çocuğunun rızkını kesip partisine bağışlayan üyesinin parasına göz koyacak insan değildir.
Mustafa Erdi Çakır 
Chp Trabzon Eski Gençlik Kolları Başkanı -Önceki Dönem CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi