Trabzon'un Uluslararası Film Festivali TUFFEST Muhteşem Şekilde Tanıtıldı 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 
 Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST) 14 Haziran’da yapılan basın tanıtım toplantısından sonra, bu kez Lansmanı tüm Trabzonlulara yapıldı.Trabzon’un Türkiye'de marka olmaya aday film festivali TUFFEST'i, Trabzonlular yoğun ilgi ile karşıladı.

TUFFEST'E BÜYÜK İLGİ 

Trabzon Uluslararası Film Festivali TUFFEST’in tanıtım Lansmanı,Trabzon'un tüm birleşenlerini bir çatı altına toğplamyı başardı.Zorlu Grand otelde  düzenlenen tanıtım gecesine Trabzonluların heyecanı damgasını vurdu.

TUFEST'İN LANSAMANINA
Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Eski Baknalardan Eyüp Aşık,ANADER Başkanı Eski Milletvekili Asım Aykan,TTSO Başkanı M Suat Hacısalihoğlu, İstanbul-Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan,MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör,Trabzon Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya,Ortahisar Belediye Başkan Vekili Nusret Onur, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üsün ,Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ,Akçaabat Belediye Başkanı şefik Türkmen,Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi,İlçe Kaymakamları,Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez,İlçe Milli Eğitim Müdürleri,STK Temsilcileri Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk,Trabzonlu Ünlü Yönetmenler,Ünlü Oyuncular ,Basın Mensupları ile çok sayıda Sinema sever katıldı. 

TUFFEST 7 İLÇEDE 7 FİLM GÖSTERİMİ YAPACAK 

Lansman'da ilk söz alan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Fedai Çakır, "16-26 Ağustos arasında dolu dolu sinema dünyasını yaşayacağız. Trabzon'da 4 sinema var. Trabzon'da daha fazla sinema olması lazım. Seçkin ve yarışma filmelerimiz oynatılacak. Zağnos Vadisinde, Forumun önünde 7 ilçede 7 yazlık filmlerimiz olacak.

TUFFEST JURİSİ SAHNEYE ÇAĞRILARAK TANITILDI

İsmail Güneş (Jüri Başkanı), Aytekin Çakmakçı (Jüri), Sayım Çınar (Jüri), Haşim Akkaya (Jüri), Haydar Şişman (Jüri), Bülent Doruker (Jüri), Rıdvan Akar (Jüri), İsmet Yazıcı (Jüri), Yaşar Bedri Özdemir (Jüri).

TTSO BAŞKANI M. SUAT HACISALİHOĞLU; 
Öncelikle TUFFEST'i düzenleyen tüm organizatörleri tebrik ediyorum . Daha önceden bizde Film Festivali yapmak için Hemşerimiz Yönetmen Adem Kılıç ile bir proje hazırladık Tam o esnada TUFFEST İçin İstanbuldan Dursun Çağlayan bey ve Trabzon'dan Asim Aykan bey çıktı geldiler bu festivali yapacakalrını söyledirler biz başaramamıştık onların başarması için sahip çıkmak zorunda idik Tüm Trabzon olarak bu festivale sahip çıkmak gerekiyor. Başarının gelmesi için İlçe Belediye Başkanalrınında Festivale sahip çıkması gerekir. Trabzon olarak Tüm Bileşenlerin TUFFEST'e sahip çıkıp elini taşın altına koyması gerekir . 

ASIM AYKAN KALİTEMİZİ ORTAYA KOYMAMAIZ LAZIM 

Eski Trabzon milletvekili, Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Üyesi ve ANADER Başkanı, Trabzon film festivalinin Trabzon ayağını temsil eden Asım Aykan, "İstanbul'da öncelikle yaptık. Güzel bir tanıtım olmuştu. Trabzon'da daha önce olmalıydı. Tarih boyunca bu birikimi var. Hepimiz biliyoruz. İlk matbaa İstanbul'da sonra da Trabzon'da kuruldu. Şehrin bütün dinamikleri yavaş yavaş değişiyor. Bu başarılı şehir profilinin ardında kültür yatıyor. İnşallah geç oldu ama güç olmaz. Trabzon yaparsa kaliteli yapar. Sıradan bir iş yapmaz, Trabzon'a yakışanı yapar. Gecikmiş ama o kaliteyi ortaya koymak lazım. Her şeyi devlet yapar manlığını çoktan bırakmamız lazım. Bu kent sıradan bir kent değil. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u aldıktan sonra Trabzon alınmadan İstanbul'un fethi tamamlanmaz demiştir. Fatih'in fethettiği, Yavuz yönettiği, Kanuni'nin doğduğu bir şehirdir. Bu festival inşallah Trabzon için hayırlı olur" dedi.

DURSUN ÇAĞLAYAN ; BU SENE OLSA ANTALYA'YA AYIP OLURDU ,GELECEK YIL YARIŞMADA BİRİNCİ OLACAĞIZ

İstanbul-Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan, "Bizim yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmaya başladığım zamanda ANADER Başkanımız Asım Aykan bizleri ziyaret ettiler. Bizler bu kararı birlikte aldık. Asım Aykan ve heyeti bize çok iyi bir samimiyetle destek verdi. İnşallah yüzümüzün akıyla Trabzon'un özlediği film festivalini yapacağız. Trabzonlu önce eleştirir. Yaptığımız işin önce olmayan tarafını söyler. Trabzonspor'u görüyoruz. Her gelen şampiyon yapacağız diyor. Dolayısıyla sıkıntı yaşayıp başarısız oluyor. Cesaret edip de 3-4 yıl şampiyon yapmadan eski futbol yapısına üretimine döneceğiz dese, o cesareti gösterse belki seçim kaybedecek belki kazanacak. Kazansa inanıyorum ki Trabzon o eski ayarlarına dönerek futbol üretme makinası haline dönecek. Biz de aynı düşünceyi yaşamamak için değerlendirme yaparak, Adana ilimiz 23 yıldır festival yapıyor. Malatya 7 yıldır yapıyor. Antalya 54 yıldır yapıyor. Nezaketen biz bu sene Antalya ilimizi  film festivalimizi yarışmada geçmeyeceğiz. Ama gelecek yıl film festivali yarışmalarında biz birinci olacağız onlar ikinci olacak. Bunu söylerken hedef koyduk. Bu hedefi önce Allah'a sonra size güvenerek söyledik. Tüm dünyadaki Trabzonluları bu festivale davet ediyoruz" diye konuştu.


MUSTAFA AKKAYA ; TRABZON'A YAKIŞIR FESTİVAL OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, "Trabzon kültür, sanat ve spor şehri olmasının yanı sıra bugünden itibaren film festivali ile anılmasıyla büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Bu organizasyonda hizmet eden Asım Aykan'a çok teşekkür ediyoruz. Federasyon Başkanımız Dursun Çağlayan'a da film festivalini Trabzonspor'a bağladığı için teşekkür ediyorum. Hepimizin katılımıyla ve desteğiyle birlite Trabzon'a yakışır bir festivale imza atacağımıza inanarak herkese saygılarımı sunuyorum" dedi.

TRABZON VALİSİ YAVUZ ; TURİZM AÇISINDAN İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Muazzam bir organizasyonun tanıtımı için geldiniz. Emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Trabzon'un film festivali var sloganıyla yola çıkıldı. Trabzon'un el attığı her şeyde en iyisini yaptığını herkes biliyor. Bundan önce Gümüşhane'de görev yaptım. Orası sineması olmayan 8 şehirden birisi. Güncel ve vizyondaki filmlerin oynatılamadığı bir yerdir. Trabzon'a en çok gelen kişiler de oradadır. Eskiden radyo dinlenirdi. Açık hava sineması varsa oraya gidilirdi. Filmler siyah beyaz olurdu. İnsanlar oradaki karakterlere bürünürdü. Günümüzde ise bu iş profesyonelce yapılıyor. İnşallah bundan sonraki jürilerde kadın sayısının artırılmasını umuyorum. Uluslararası olması yanında dışarıdan gelecek olan misafirlerimizin ilgisini çekecek olmasının yanında turizm açısından çok önemli bir fırsat. Geleceğin yönlendirilmesini en iyi bilenlerdensiniz. Sırf reyting alıyor diye komedi filmleri var. Türkiye'deki yerli film sanayinin gelişmesi için de inşallah tanıtım ve farkındalık etkinliklerinin daha çok olması konusunda program zenginleştirilebilir" şeklinde konuştu. MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de açıklamalarda bulunan isimler arasında yer aldı.