TRABZON BAYBURTLULAR DEDE KORKUT DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM HİZMET  

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Yeni Yönetiminden Örnek bir hizmet . 

Trabzon Dede Korkut Derneği İlk Toplantısını Bayburt Kültür Merekzinde Bayburtlu Muhtarlarla yaptı.

Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Yeni yönetimi Başkanları Kaya Çakır ve 21 Yöneticisi ilk Toplantılarını alışılmışın dışında Trabzon Yerine Bayburt'ta gerçekleştirdiler . Dernek Yönetimi Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Binasında Bayburt Köylerinin Muhtarları ve Bayburt Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal'da toplantıya iştirak edenler arasında idi. . Arpalı Belediye Başkanı Sadi Terzi ,Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turan Terzi,Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Alparslan kapısız, Bayburt Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Okumuş, Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Başkan yardımcıları Bekir Altıntaş,Temel Yolcu,Köksal Solgun ,Hikmet Yazıcı ve çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleşti.

Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Yönetim Kurulunun Bayburt Köy Muhtarları ile buluşmasında Toplantıya katılan Tüm Muhtarlar Öncelikle Derneğe üye olurken Dernek Başkanı Bayburt Halkının geleceği için muhteşem bir girişimde bulundu. 

Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Başkanı Kaya ÇAKIR Bayburt Köy Muhtarlarının Biner Lira vermeleri halinde Bayburtlular için Trabzon'da projemiz olan Lokal ve Misafirheneyi satın alarak Halkımızın hizmetine sokmak için kararlıyım dedi. Kaya yapmış olduğu konuşmada emin olun tek amacım halkıma hizmet ben Evimde yatarken Bayburtlu birinin Trabzon'da hastane köşelerinde sürünmesine gönlüm razı gelmiyor istiyorum ki hastası tedavi olana kadar başını sokacağı rahat duşunu alabileceği yemeğini yiyebileceği insan gibi yaşaya bileceği sandalye üstlerinde sürünmeyeceği güzel bir ev misafirhane satın alalım ve orada gelen misafirlerimiz rahat yaşasın gönül rahatlığı ile bizde evlerimizde yaşayalım dedi. Trabzon Dede Korkut Derneği Başkanı Kaya Çakır Toplantı sonrası Muhtarları Derneğe üye ederken hepsinden de tek tek söz aldı Biner Lira Misafirhane için destek vereceklerini ifade ettiler. Kaya Çakır siz Biner Lira verin beri geri kalan miktarı siyasilerden işadamlarından ve Hayırseverlerden temin edeceğim dedi. 

Bayburt Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal

Daha sonra söz Alan Bayburt Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal Biz Başkanımızın vermiş olduğu mesajı aldık ilk toplantıda Milletvekilimizle Bakanımız ve Diğer siyasilerimizle toplanıp bu konuda yardımcı olacağız biz ne katkı yapabiliriz bunu göreceğiz dedi. 

Bayburt Muhtarlar Derneği Başkanı Kaya Çakır
Biz üzerimize düşen görevi fazlası ile yapmaya hazırız Trabzon'a her gün en az 30 Hastamız Köylerimizden ve Şehir Merkezinden gitmekte bizde Trabzon'a Hastanelere giden vatandaşlarımızın orada sefil duruma düşmesini istemeyiz dedi. 

Kültür Merkezinde Toplantı sonrası Özel Baklava ikram edilirken daha sonra Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal Trabzon'dan gelen Misafirlere Maydanoz Restorantta yemek ziyafeti verdi.   Trabzon Bayburt Dede Korkut Derneği Yönetim Kurulu daha sonra Bayburt'ta gezilebilecek yerleri gezdi Bayburt Şehir Merkezinde Alış veriş yaptı ve sonrasında Arpalı Belediye Başkanı tarafından Arpalı'da ağırlandı. Trabzon Bayburt Dede Korkut Derneği yeni Yönetim Kurulu ve Başkanı Kaya Çakır daha sonra ikinci bir toplantı için sözleştikten sonra Bayburt'a veda ettiler. 

Yönetim Kurulu Üyeleri Bayburt Dede Korkut Derneğinin tarihinde ilk defa Trabzon dışında toplantı gerçekleştirdiğini ve bu ilk olduğunu aynı zamanda Bayburt için ilk defa somut bir adım atıldığını artık bizim önümüzde kimse duramaz '' Bize Trabzon'da Bayburt '' olacak dediler .

Başkan Çakır konuşmasında Bayburt'ta bizleri onurlandıran Ak Parti İl Başkanı ,Arpalı Belediye Başkanı,Bayburt Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bayburt İl ,İlçe,Köy Muhtarlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum Misafir perverliklerinden dolayı çok mutlu olduk tek ortak gayemiz var Oda Bayburtlu vatanadaşlarımızın Trabzon'da hak ettiği şekilde ağırlanıp ihtiyaçlarının giderilmesidir dedi.