Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Doğu Karadeniz’in ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak, yıllardır ortak değerlerde buluşan hemşehriler arasında dayanışmayı daha da güçlendirmek amacıyla düzenlenecek ‘Çakıroğlu Yayla Etkinliği’ için geri sayım sürüyor.


Aynı zamanda bölgenin kültürel miraslarından biri olan ‘yaylacılık’ geleneğini tanıtmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen etkinliğin ilki 28 Ağustos Pazar günü saat 11:00’de başlayacak.
Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane, Artvin illerinde onlarca şenlik/festival düzenlendiği, ancak yoğun nufüsü olan Of Hayrat Baltacı vadisinde şenlik düzenlenmemesi fikrinden hareket eden bölgenin kalabalık ailelerinin kurduğu Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Yaylacılığa dikkat çekmek için önemli görev üstlendi.
Of/Hayrat Çakıroğlu Yaylası’nda binlerce kişinin katılımı beklenen şenlikte,  Karadeniz müziğinin güçlü temsilcisi Selçuk Balcı başta olmak üzere bölgenin tanınmış yöresel sanatçıları performanslarını sergileyecek.
Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, yoğun bir nüfusa ev sahipliği yapan Of Hayrat Baltacı Vadisi’nin ilk kültürel etkinliğini bölge insanının da desteği ile önümüzdeki yıllarda festivale dönüştürerek geleneksel hale getirmeyi hedefliyor.
ÇAKIROĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI YÖNETİM KURULU