Genç, engellilere iftar yemeği verdi
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Down Sendromlular Derneği, Ortahisar Ampute Futbol Takımı ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne iftar yemeği verdi.
Davetlilere hitap eden Başkan Genç, "Bir kardeşiniz olarak samimiyetle ifade etmek istiyorum ki, sizinle aynı sofrayı paylaşmak en mutlu olduğum anlardan bir tanesi." dedi.
"RAMAZAN, BİRLİK VE DAYANIŞMA AYI"
Ramazan ayının huzur ve sükun içinde geçtiğini belirten Bakan Genç, "Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, afiyet olsun diyorum. Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Çok güzel mübarek bir ayı şehir olarak idrak ediyoruz. Ve ibadetimizle beraber taçlandırıyoruz. Artık Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Ama büyük bir gururla ifade etmek istiyorum ki, şehrimizde huzur içerisinde, sükunet içerisinde ve güzel bir manevi atmosferle birlikte Ramazan ayını gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayı ibadetin özüne uygun olarak birlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın güçlendiği en önemli aylarımızdan bir tanesi. Bu vesileyle bizler de Ramazan ayında şehrimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızla birlikte olmayı arzu ettik." cümlelerine yer verdi.
ENGELLİ SPOR KULÜPLERİ İKİYE ÇIKACAK
Ortahisar Belediyesi'nin engellilere yönelik kurduğu spor takımlarından bahseden Başkan Genç, Ampute Futbol Takımı gibi İşitme Engelliler Futbol Takımı'nı da belediye bünyesine katacaklarını kaydederek, "Aramızda Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı var. Bu futbol takımımızın çok kıymetli sporcuları bu sene de ligi 4. bitirdiler. Yine Ortahisar Belediyesi bünyemize katmak üzere olduğumuz işitme engelli kardeşlerimizin futbol kulübü ve sporcuları var. Onlara da hoşgeldiniz diyorum. Bir diğer engelli sporcu kardeşimiz var, Emrah Öztürk... Bu kardeşimiz de özel sporcu. Önündeki bütün engelleri aşarak geçen hafta 1500 metrede Ankara'da Trabzon'umuzu temsil etti ve Türkiye şampiyonu oldu. Onu da tebrik ediyorum. Biz de Emrah kardeşimize bu göstermiş olduğu başarılardan dolayı destek olmaya, katkı vermeye çalıştık. Ama işin asıl sahibi o. Avrupa'da da dereceye girdi, orada da dereceleri var. Bir kardeşiniz olarak samimiyetle ifade etmek istiyorum ki; sizinle aynı sofrayı paylaşmak en mutlu olduğum anlardan bir tanesi." ifadelerine yer verdi.
TERÖRLE MÜCADELEYE DEĞİNDİ
Konuşmasında terörle mücadele eden kolluk kuvvetlerine de değinen Başkan Genç, kolluk kuvvetlerinin ülkenin birlik ve beraberliği için kahramanca mücadele ettiğini belirterek, "Şu anda biz burada güven ve huzur içinde iftarımızı açarken bizim güvenliğimiz için sınır boylarında Afrin'de, El-Bab'da, Azez'de ve Kandil'de mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize Allah yardım eylesin. Onları da Cenab-ı Allah muzaffer eylesin. Bütün dualarımız onlarla beraber. Onlar bizim güvenliğimiz için, ülkemizin bağımsızlığı, birliği için mücadele ediyorlar. Bu uğurda şehit olan askerlerimizi Cenab-ı Allah cennet mekan eylesin. Programımıza teşrif eden kıymetli ailelerimize, sevgili yavrularımıza, kıymetli sporcularımıza yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte bir ve beraberce Ramazan Bayramına ulaşmayı da Cenab-ı Allah hepimize nasip eylesin diyorum." diye konuştu.