BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KAYACIK'IN RESİM SERGİSİNİ GEZDİ

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

Trabzon'da hayatını kaybeden NTV Karadeniz Temsilcisi Ahmet Kayacık'ın ölümünün 2. yılı sebebiyle Trabzon Ticaret Borası (TBB) ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından “Ahmet Kayacık'ın Objektifinden” fotoğraf sergisi Meydan Parkı’nda (Atatürk Alanı) sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

TGC Başkanı Turgut Özdemir, TSYD Başkanı Murat Taşkın ve Gazeteci Ergun Ata ile birlikte sergiyi gezen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, merhum Ahmet Kayacık’ı vefatının ikinci yıldönümünde rahmetle andıklarını kaydetti.

Kayacık’ın arkasında iz bırakan, örnek bir insan olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Ahmet Kayacık bölgemizin yetiştirdiği büyük bir gazeteci, çevreye ve doğaya verdiği özel önemle insanlığa önemli hizmetlerde bulunan, gerçek bir sanatçıdır. Eserleriyle şehrimizin geçmişine ve geleceğine ışık tutmaktadır. Kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu.

2004 yılından itibaren Trabzon Ticaret Borsasının koleksiyonunda yer alan Ahmet Kayacık imzalı 40 haber fotoğrafının yer aldığı sergide ayrıca Kayacık'ın arşivindeki 10 çiçek fotoğrafı da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.