Bu yıl 30.’su düzenlenecek festival 24 Temmuz’da başlayacak 24 Temmuz’da bitecek. Festivalin tanıtımı için bugün Akçaabat İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, basın ile bir araya geldi. 

 
  

Horon’un başkenti Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bu yıl 30.’su düzenlenecek Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali açılış - tanıtım toplantısı bugün yapıldı. 
20 Temmuz’da başlayacak, 24 Temmuz’da bitecek festivalde bir çok ünlü sanatçı katılacak. Tanıtım toplantısında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, özetle şu ifadeleri kullandı: 

Akçaabatımız son 30 yılda yapılan sanatsal faaliyetler, turizme yapılan yatırımlar, şehrimizde bir sloganı ön plana çıkartıyor. Kültür, Sanat, Turizm Şehri Sloganı. Bu sloganla şehrimizde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Son dönemde buna sporu ilave etme gayreti içindeyiz. Yapmış olduğumuz yatırım ve spor etkinlikleri ile beraber ilçemizde spor branşları yönünde zenginlik oluşturma gayreti içindeyiz. 

Temel Belediyecilik çalışmalarımızın devamında, yolu, suyu alt yapısı rutin işlerimiz arasında. Hem kültürel, hem de sosyal olarak Akçaabatlı, Trabzonlu hemşerilerimizin bölgedeki Akçaabat’a ilgi duyan hemşerilerimizin sanata ve kültüre dair ihtiyaçlarını ilçemizde karşılayabilmek için etkinlikler düzenliyoruz. 


 
ETKİNLİKLERE 2 MART’TA BAŞLANDI

Korku dolu anlar... Derenin ortasında traktörde mahsur kaldı!
Korku dolu anlar... Derenin ortasında traktörde mahsur kaldı!
Belediyemizin bünyesinde uzun yıllardan beri devam eden Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çok Sesli Koromuz, Belediye Tiyatromuz var. Tiyatromuz güzel bir oyun ortaya koydular ve kapalı gişe oynadılar. Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Açık Hava Tiyatro Günleri, Çocuk Şenliği, Opera Günleri, Resim Sergilerimiz yıl içinde devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek. 30 yıldır devam eden Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları ile festivalimizle, Horonun Başkenti Akçaabat olarak nitelendiriyoruz. 
Son 2 yıldır bu festivalimizi gerçekleştiremiyoruz. Pandemi şartlarından kaynaklı.. Festivallerin, toplu alanlarda etkinlikler yapılmasını sağlamıyordu. İlk fırsatta şehrimizde bu sanatsal etkinliklere başladık. 2 Mart’ta başladık etkinliklerimize. 

KÜLTÜR, SANAT VE SPOR ŞEHRİ

Festivalimizde bir çok etkinliği icra edeceğiz. Kültür ve Sanat boyutu güçlü olmayan medeniyet eksik kalır. Sanat bütün kötülüklerin panzehiridir. Akçaabat; Kültür, Sanat ve Spor Şehri olmaya devam edecek. Festivalimizi 20 - 24 Temmuz tarilhleri arasında planlalıyoruz. Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği, Halk Oyunları, Gösterileri ile başlayacak. 21 Temmuz Perşembe Günü Sahil Parkında el sanatları sergisi, Hamam Çimen Çarşısında Resim Galeresi ve Halk Oyunları Gruplarının gösterileri olacak. 22 Temmuz Cuma günü, Atatürk Parkında Çelenk Sunma, yürüşüş olacak. Yöresel Sanatçılarımızın konserleri olacak. 23 Temmuz’da 17:00’da başlayacağız. Trabzon Meydan’da Halk Oyunları Gruplarının gösterileri olacak. Festival Alanında yine gösterimiz olacak. O gece Trabzonspor’umuzun şampiyonluğu adına Bordo - Mavi gece düzenleyeceğiz. Bilal Hancı ve İsmail Türüt konserleri ile finali gerçekletireceğiz. 24 Temmuz’da da Halk Oyunları gösterileri ile başlayıp, en son Resul Dindar’ın konseri ve Belediye Halk Oyunları ekibinin kapanışı yapacağız. Ağustos içinde etkinliğimiz de olacak. Uluslararası 8.’sini düzenlediğimiz Resim Çalıştayı da ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız

FESTİVAL PROGRAMI