Trabzon'da El emeği, göz nuru eserler görücüye çıktı

Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme ve kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi açıldı. Kaligrafi, minyatür, ev tekstil ürünleri, hasır örücülüğü, takı yapımı ve tasarımı, tezhip, resim ve fotoğraf kursuna katılan kursiyerlerin eserlerinin görücüye çıktığı sergi ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildi. Folklor Kursunu başarı ile tamamlayan Folklor Ekibi de serginin açılışında takdirle izlenen bir gösteri sundu.

Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kaymakamlığı ana hizmet binası önünde düzenlenen serginin açılış etkinliğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Eşi  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve eşi,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,MHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir,Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır,daire müdürleri ,Meclis üyeleri ,usta öğreticiler, eğitmenler, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, sergiyi Trabzon’un tarihi ve kültürel değerlerinin sanat eserlerine yansıtıldığı anlamlı bir etkinlik olarak niteledi. Ortahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gurur verici çalışmalara imza attığını belirten Ustaoğlu, “Birkaç gündür şehrimizde çok güzel etkinliklere imza atıyoruz. Tarihin, kültürün ve medeniyetin beşiği olan Trabzonumuzun bu kültürel değerlerinin yansıtılması, tarihi değerlerin tuvallere yansıtıldığı, kumaşlara ilmek ilmek işlendiği bu tip halk eğitim organizasyonları çok anlamlı oluyor. Burada geriye dönüp kadim geçmişimizle, ilimizin kültürel değerlerini görme fırsatımız oluyor. Bunların en güzel işlendiği, el emeği, göz nuru eserleri de hep birlikte burada görüyoruz, paylaşıyoruz. Ortahisar Halk Eğitim müdürlüğümüz ve belediyemiz bu anlamda gerçekten ilimizle gurur duyacağımız çok güzel hizmetlere imza atıyor. Ben burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada kadınlarımızın, genç kızlarımızın el emeği, göz nuru güzel eserleri sergileniyor. Emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Etkinlikte kursiyer, öğretmen ve usta öğreticilere teşekkür plaketi takdim edildi.