Trabzon Devlet Tiyatrolarına İlk Kez Bir Bayan Müdür Atandı 

Trabzon Devlet Tiyatrosunda yeni Müdüre İşe Başladı. 2015 yılından beri Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünü yürüten Uğur Keleş’in yerine atanan Elvan Saliha Karahasan görevi devraldı. Trabzonlu olan Karahasan, bugün makamında basın mensupları ile buluştu.  21 yıl önce ilk defa izleyici olarak girdiği Trabzon Devlet Tiyatrosuna, şimdi müdür olarak atanan Karahasan’ın,  azmi görülmeye değer...  Trabzon Devlet Tiyatrosunda ilk olarak 1987 yılında  ‘Boş Beşik’ adlı oyun için kapısından izleyici olarak giren 1993 yılında ise ‘İstanbul Beyefendisi’ adlı oyunda görev alarak sahnesine çıkan Karahasan, ardından 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarını Bölümünü kazanarak şehirden ayrıldı. 

TRABZON BENİM HAYALİMDİ 

Okulunu bitirdikten sonra Ankara ve Adana’da görev alan Karahasan’ın Trabzon’a yeniden dönerek Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ilk kadın Müdiresi oldu. Aynı zamanda Trabzon Devlet Tiyatrosunun 15. Müdürü olan Karahasan, “İlk çıktığım, ilk tiyatroyla karşılaştığım, tanıştığım Trabzon Devlet Tiyatrosuydu. O zaman lise yıllarındaydım. Sonra bu serüven başladı. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarını kazandım. Ardından mezuniyetim, sonra Ankara süreci ardından da Adana süreci başladı” dedi.  Daha önce de Trabzon gelmesi için bir çok teklifin yapıldığını anımsatan Karahasan, “Bir kaç defa buraya gelme konusunda teklif ya da durumlar gelişti. Ama ben bu tür sorumlulukların hem şehrim için, hem de temsil ettiğim meslek için,  içinin doldurulmasının fazlasıyla hazır olması gerektiğine inananlardanım. Özel bir iş yapıyoruz, insana dokunuyoruz. Dolayısıyla çok ciddi ve özel bir iş yapıyoruz. Buna en iyi, en hazır, kendi yolculuğum süreç içinde seçebildiğim en kaliteli bilgileri, keşfedebildiğim en anlamlı durumları şehrime insanıma dokunmak ve onlara sizlere vefa borcumu ödemek için yıllar sonra buraya geldim” diye konuştu. 

İLK DEFA KADIN BİR İSİM MÜDÜR OLARAK ATANDI

Trabzon Devlet Tiyatrosunda güzel bir ekiple çalışmalara başladığının altını çizen Karahasan, “Aradan sonra hiç yıllar geçmemiş gibi bir gittiğimi hatırlıyorum, bir de şimdiki anımı hatırlıyorum.  Ben buranın 15. Müdiresiyim. Arkamda bıraktığım çok kıymetli ustalarım, arkadaşlarım, meslektaşlarım hizmet verdiler. 1987 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu sayın Mesut Yılmaz tarafından açıldı. O koltukların arasında tiyatroyu izleyerek, fuayede fotoğrafların, resimlerin içinde kaybolduğum bir devlet tiyatrosu hatırlıyorum.  Çok kaliteli bir ekipti. Çok özel repertuvarlar sahnelediler. Onları şimdi hala konuşuyoruz” diye konuştu.  Trabzon’da yapılan Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalinin bu yıl 20.’sinin düzenleneceğini hatırlatan Karahasan, “Burada çok önemli festival yapılıyor. Bu sene 20.’sini düzenleyeceğimiz festivalle hep birlikte buluşacağız. Ben şuna çok inanıyorum, yaptığımız işi en iyi şekilde yaparsanız yapın bunu pazarlayamadıktan sonra hiç fayda etmez. Biz Devlet Tiyatrosu olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. En nitelikli işleri sizlerle buluşturacağız” dedi.  Trabzon Devlet Tiyatrosunda geçmişte görev yapan ve vefat eden isimleri anarken duygulanarak gözleri dolan Karahasan, “124 sanatçı buradan gelmiş geçmiş gitmiş. Kimilerini bugünün güzel enerjisi ile Sevgili Arzu, Mesut’u, Halil ağabeyi saygı ve dualarla anıyorum. Onların üzerimizde çok emekleri var” dedi.