Bir önceki başkan Fethi Yılmaz ise yönetim kurulunda görev yapacak.
1987 yılında kurulan ve Trabzon’un en eski müzik derneklerinden biri olan Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nde 9 yıl başkanlık görevini yürüten Fethi Yılmaz koltuğu Hüseyin Şılbır’a devretti.


Yıllardır dernekte saz sanatçısı olarak hizmet veren son dönemde de yönetim kurulunda bulunan ve ayrıca TSM Koro şefliğini icra eden Şılbır, önümüzdeki 3 yıl içerisinde hem koro şefliğini hem de başkanlığı birlikte yürütecek.
Hüseyin Şılbır’ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:


Fethi Yılmaz, Nazenin Keleş, Gürsel Tahmaz, İsmail Demir, Hasan Soytaş, Bülent Hamitoğlu, Mehmet Ağzıküçük ve Osman Köksal Kırgız.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler ise: Emel Cinalioğlu, Tuğba Ertem Çil, Gonca Ardaç, Nurdan Turhan, Bülent Çuhadaroğlu
Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Fuat Saylam, Hadiye Ölmez, Coşkun Yılmaz
Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Fatmanur Ayaz Soysal, Onur Köroğlu, Mustafa Albayrak
Dernekte 9 yıl başkanlık yapan Fethi yılmaz bunun bir bayrak yarışı olduğunu tecrübe ve bilgi birikimiyle arkadaşlarına yardımcı olmak adına yönetim kurulunda yer alacağını belirterek, “Görev yaptığım süre zarfında bana yardımcı olan tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle son 2,5 yıldır yaşadığımız zorlu süreç her sektörü olduğu gibi bizi de bir hayli zor durumda bıraktı. Birçok faaliyetimizi mecburen durdurmak zorunda kaldık. Buna rağmen derneğimizi yaşatmaya çalıştık. Bir kez daha bizi ayakta tutan, yardımcı olan tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, Hüseyin kardeşime de görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Bayrağı devralan Hüseyin Şılbır’da küçük yaşlarda geldiği dernekte başkan olduğundan dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Ben değil, biz olgusuyla hareket edeceğiz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, yerel yöneticilerimiz ve tüm hizmet veren müzik derneklerimizle bir araya gelip istişare içinde olacağız. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız. Bunun için yeni sezonun başlamasıyla birlikte öncelikle şehrimize başarılı projelerle çok daha güzel programlar izlettirmeyi planlıyoruz. Buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize de sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hüseyin Şılbır kimdir:
1977 yılında Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli enstrümanlar üzerinde müzik eğitim aldı. Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nde saz sanatçılığının yanı sıra yönetim kurulu üyeliği ve koro şefliği yaptı. Ayrıca TLYD ve Akçaabat Belediyesi Korosu’nda da saz sanatçılığı görevini yürütmektedir. Trabzon’da gıda sektöründe 62 yıldır hizmet veren Şılbırlar Sebze ve Meyve Ltd.Şti yöneticilerinden olup aynı zamanda turizm sektöründe de hizmet vermektedir. Ud sanatçılığının yanında ses sanatçısı da olan Şılbır, evli ve bir çocuk babasıdır.