KABRİ BAŞINDA DUA…
TDF Sanatçı için ilk olarak, 20 Kasım Pazar günü saat 11.00 de, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile sevenlerinin katılacağı, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığındaki kabri başında, Kuran tilaveti ve duaların okunacağı sanatçıyı yad eden konuşmaların yapılacağı, ikramlarların sunulacağı bir program düzenliyor.


BÜYÜK VEFA GECESİ…
Trabzon Dernekleri Federasyonu ayrıca, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde,  merhum Ocaklı’yı anma gecesi düzenleyecek.
29 Kasım Salı günü saat 18.00 de başlayacak olan anma gecesi programına, sanatçının ailesi, dostları ve sevenleri katılacak. Gecede, bir birbirinden ünlü sanatçılar da sahne alarak, Erkan Ocaklı türkülerini sevenleriyle seslendirecekler.
Sanatçı’nın hayatında önemli yeri olan ailesi ve dostlarının da Erkan Ocaklı’yı anlatacakları gece saat 23.00 de sona erecek.

TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu konuyla ilgi,li yaptığı açıklamada; “Merhum Erkan Ocaklı, Karadeniz’imizin ve Trabzon’umuzun sesini, nefesini dünya çapında çok geniş kitlelere ulaştırmış, duruşu olan, üretken, memleket sevdalısı bir sanatçımız, bir değerimizdi. Biz TDF olarak rahmetliyi her yıl, vefat tarihi olan 16 Kasım ya da sonraki ilk Pazar günü, kabri başında dualarla anıyoruz. Bu sene, sevenleriyle buluşacağımız bir salon etkinliği yapmayı uygun gördük. Üsküdar Belediyemiz de Bağlarbaşı Kongre Merkezini tahsis etti. İnşallah 29 Kasım Salı akşamı, sanatçımızın hatırasını, kendi müziği ve dostlarıyla yad edeceğiz. Tüm Erkan Ocaklı sevenlerini davet ediyorum. Ruhu şad olsun.” dedi.
Şatıroğlu ayrıca,  bundan sonra her Kasım ayında, “Trabzon Kültür Sanat Zamanları” teması ile, Trabzon’umuzun değerlerine ithafen etkinlikler yapmayı planlıklarını da paylaştı.