Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2022-2023 yılı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde yer alan programda, koro ve solo olarak toplamda 30 eser seslendirildi.
Sunuculuğunu yıllarını bu mesleğe veren emekli müzik öğretmeni Fatih Yavuz’un yaptığı gecede, şef Ünal Özel yönetimindeki korist ve solistler Anadolu’nun her bir köşesine keyifli bir müzik yolculuğu yaptılar.
Trabzon’da faaliyet gösteren kültür-sanat ve müzik derneklerinin başkan ve yöneticileri, şefleri ve müziğe gönül vermiş sanatseverlerin yoğun katılım gösterdiği geceye Kırşehir’den katılan bestekar Battal Macar türküleri, Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman da şiirleri ile renk kattılar.
Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği gecede solistlerin yanı sıra saz ekibi de izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Ayrıca, Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı ve TSM koro şefi Hüseyin Şılbır’ın uduyla ekibe destek vermesi gecenin bir başka güzel tarafıydı.
Programın sonunda şef Ünal Özel’e Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Ali Mahir Pak ile Trabzon Maçkalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan vekili eğitimci Mehmet Köse tarafından çiçek takdim edildi. Gecenin finali her zaman olduğu gibi horonla yapılırken, izleyicilerde gerek sahnede gerekse oturdukları yerde horona eşlik ettiler.