HASANKEYF'TE KUYMAK ŞENLİĞİ
Trabzon Yaşam Kadın Derneği'nin İçişleri Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında Güneydoğu'ya kendi kültürünü yaşatmaya giden 25 Trabzonlu girişimci kadın, Hasankeyf'te kuymak şenliği yaptı.
İçişleri Bakanlığı desteğiyle, Yaşam Kadın Merkezi Derneği'nin yürüttüğü proje ortaklığını Trabzon Turizm İl Müdürlüğü ve Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi'nin üstlendiği "Doğu Karadeniz ile Güneydoğu'daki Kadınlar Pazarda Buluşuyor" projesi Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinde kurulan pazardan sonra Hasankeyf'te kuymak şenliği ile sona erdi.
Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de şehir merkezlerinde bölge kadın STK'ları ile ortaklaşa pazar kuran Trabzonlu girişimci kadınlar, son olarak çok yakında yapılan baraj nedeni ile sular altında kalacak olan 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan Hasankeyf'te  kuymak şeniliği yaptılar.
Trabzon'dan getirdikleri mısır unu, tereyağı ve telli peynirle seyir alanında kuymak yapan kadınlar, bölgeye gelen turistlere ve yerli vatandaşlara kuymak ikram ettiler.
Yörenin müzik yaparak harçlıklarını çıkartmaya çalışan çocukları, ellerindeki enstrümanlarla Karadeniz müziklerini çalarak ayrı bir renk yarattılar. Büyük ilgi ile karşılaşan Trabzonlu kadınlar, alana gelen misafirlerle, yöre insanı ile horon oynadı ve halay çekti. Projenin son ayağı olan kuymak şenliği ile tam bir kültür kaynaşması yaşandı.