Düşman çatlatan Kardeşlik
Haber;Ömer Altıntaş / Melek Çakır www.trabzonhaber24.com Mardin  – Trabzon arasında asırlık kardeşlik köprüsü kuruldu.
Karadeniz ile Güney Doğu arasında kardeşlik köprüsünün temellerini Ortahisar Belediyesi atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Mardin’de düzenlenen “Hamsi Şölenin” ardından bugünde Trabzon’da “Bulgur Festivali” düzenlendi. Festivalin açılış konuşmasında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, “Ülkemizde ki, kardeşliği kimse bozamayacak. Kuzeyi, Güneyi, Doğuyu ve Batıyı bir araya getirerek, bütün dış ve iç düşmanların oyununu bozacağız.”söyledi.
“KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BÖLEMEZ”
Konuşmasında Başkan Genç, “ Yağmur ve çamur demeden alanı dolduran binlerce sevgili Trabzonlular ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran Mardin’den gelen çok kıymetli dostlarımız. Şehrimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kardeşçe bir ve beraberce yaşamamızı istemeyenlere karşı her zaman olduğu gibi dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz.  Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Kardeş şehrimiz Mardin’imiz de, medeniyet şehri Mardin’imiz de bir Derik kaymakamımız Muhammet Safitürk kardeşimizi haince şehit etmişlerdi. Hemen onun akabinde kıymetli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun kararlı mücadele ile birlikte bir tarafta güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam ederken diğer taraftan biz Mardin’e gittik. Buradan 8 ton hamsi getirdik. Orada bizleri müthiş bir misafirlikle bizleri karşıladılar. Şimdi de onlar şehrimize geldiler. Bu güzellikleri yaşatacağız, arkasında hangi güç olursa olsun hiçbir güç bizlerin kardeşliğini bozamayacak.”ifadelerine yer verdi.
“ÇANAKKALE’NİN KARDEŞLİK RUHU BURADA”
Trabzon AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “ Çanakkale Ruhu Burada Türkiye burada, Bu akşam Türkiye’nin yaşamış olduğu kardeşlik ruhu Ortahisar’dan tüm Türkiye’ye hızla yayılıyor.”ifadelerine yer verdi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Vali, “ Bu akşam Trabzon ve Türkiye adına önemli bir akşam, ülkemizin birlik ve beraberliği için güzel bir adım. Bu organizasyonların daha da yaygınlaşarak devam edecektir inşallah. Ortahisar Belediyesi’nin Kızıltepe’de başlatmış olduğu Hamsi Festivali burada bulgur festivali olarak devam ediyor. Ortahisar Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.”söyledi.
“BÜYÜK BİR SORUMLULUK”
Mardin Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer,” Ortahisar belediyesi Türkiye genelinde büyük bir sorumluluk ortaya koymuştur. Ortahisar Belediyesi Başkanı Sayın Avukat Ahmet Metin Genç’e Türkiye’nin birlik ve beraberliği için yapmış olduğu bu etkinliklerin tebrik ediyor sayın başkana başarılar diyorum.”Kelimelerine yer verdi. Ortahisar Belediyesi kardeşlik projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu illeri ile kardeşlik köprüsü kurmak için yeni projeler geliştirdiği öğrenildi.

Bulgur Festivalinde Trabzon Halkına Dibek Kahvesi,Bulgur ve Çiğ köfte ikram edildi. Yöresel halkoyunları ekipleri bir birinden güzel gösteri yaptı.Sanatçı Sinan Yılmaz ise Trabzon ve Mardin Halkını çoşturdu. Protokol Sinan Yılmaz konserini halkın arasında seyretti.